Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Сьогодні керівник навчального закладу – це менеджер, господарник, економіст, психолог і, насамперед, педагог

Сьогодні керівник навчального закладу – це менеджер, господарник, економіст, психолог і, насамперед, педагог

Мова йтиме про директора ОНЗ ЗЗСО 1-3 ст. с. Велика Кісниця Ямпільської міської ради, який все своє життя віддав служінню рідному селу, людям, дітям, вчителя вищої категорії Конофольського Анатолія Гавриловича. Він-шанована і авторитетна людина не лише в своєму селі, але й в районі, області, адже в 2011 році отримав високе звання Лауреата обласної педагогічної премії, здобутки його праці відзначено Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки, районного відділу освіти.

Народився в роботящій селянській родині Гаврила Михайловича і Олени Павлівни Конофольських в 1950 році. Разом з молоком матері ввібрав у себе щиру повагу і шану до людей ,їх нелегкої хліборобської праці.

З малих літ хотів бути учителем. А взірцем став учитель фізичного виховання. То ж після завершення військової служби одразу вступає до Одеського державного педагогічного інституту ім. К.Ушинського на факультет фізичного виховання. Там на 1 курсі фізико-математичного факультету навчається синьоока красуня-землячка Ліля, перше палке юнацьке кохання,яке Анатолій пронесе через усе своє життя.

Одружившись після закінчення вузу, молоде подружжя за направленням їде на роботу в містечко Березань Одеської області. Однак, домівка манить до себе. Відпрацювавши 3 роки,повертаються в рідне село Велику Кісницю, де вже майже 50 років сіють розумне, добре, вічне. Народили і виховали доньку і сина, донька пішла батьківською стежиною, обравши учительську професію, працює учителькою молодших класів в цій же школі, син здобув спеціальність вченого-агронома. Діти порадували батьків 5-ма онучатами, а рік тому на світ з’явилась правнучка Мілана.

Анатолій Гаврилович впродовж свого життя двічі обирався сільським головою, 8 років був директором ЗОШ 1-3ст. с. Довжок, до речі, будував її, а вже 7-й рік очолює ОНЗ ЗЗСО 1-3ст. в своєму рідному селі Велика Кісниця. Будучи Великокісницьким сільським головою, доклав чимало зусиль до будівництва красуні-школи, яку в 1986 році подарував селу керівник сільськогосподарського підприємства Г. М. Калетник.

Тоді рівних такій школі не було не лише в області, а й по всій Україні. Однак, минуло 30 років і час наклав свій відбиток, що змусило Анатолія Гавриловича вже зараз активно займатись зміцненням матеріально-технічної бази школи: заміною вікон, дверей, капітальним ремонтом шкільної їдальні і харчоблоку, а в цьому році шкільне подвір’я захистилось сучасною красивою огорожею довжиною в 195 метрів.

Все робиться здебільшого своїми силами, залучаючи кошти благодійників і спонсорів. Директор згуртував колектив однодумців,чітко окреслює мету, і сам завжди в усьому попереду: засукавши рукави, не цурається ніякої роботи. Штукатурка, шпаклівка , чорнові роботи – все своїми руками. А ще, варто зазначити, що тоді, коли директором ЗОШ 1-3 ст. с. Довжок був А.Г. Конофольський, то 5 років поспіль учні виборювали перші місця в республіканському конкурсі «Козацький гарт»-3 рази команда була чемпіоном України і двічі займала 2-і місця. 20 днів діти відпочивали в «Артеку», побували в Славуті, Лазурному. Насправді, учням такого вчителя дуже пощастило.

Людина створена на землі,щоб творити добро. Саме з таким життєвим кредо впевнено крокує по життю Анатолій Гаврилович Конофольський, який восени минулого року святкував свій славний ювілей. Бажаємо йому многая, многая літа при козацькому здоров»ї, радості, творчих злетів і здобутків, всіх земних благ і гараздів, бо він того вартий.

Сьогодні керівник навчального закладу – це менеджер, господарник, економіст, психолог і, насамперед, педагог

Сьогодні керівник навчального закладу – це менеджер, господарник, економіст, психолог і, насамперед, педагог