Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі

Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі

Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі
«Без минулого – немає майбутнього» – вираз відомий кожному.
Тому: У кожному домі шкільному ведеться
Історія міста, архіви села.
Музеї створились в Куні, в Краснопілці,
В Гранові та в Гайсинському НВК.


Історія ж розвитку освіти на селі, будівництво нових шкіл, зустрічі поколінь – це особлива сторінка пам’яті та шанобливого ставлення до ветеранів педагогічної праці, які є гордістю Гайсинського району.
Жовтень 2013 року на Гайсинщині надзвичайно багатий на ювілеї.
11 жовтня маленька за кількістю дітей (всього 23 учні) та багата на спогади СЗШ І-ІІ ст. с. Лад.-Хутори відзначила 75-річний ювілей. В 50-ті роки вона була базовою школою для навчання у 8-10 класах для дітей сіл Губник, Жерденівка, Бубнівка і, навіть, міста Ладижин. Згадував Г. П. Юденко, в минулому директор школи, про будівництво квартир для вчителів, спортзалу для дітей та організацію навчально-виховної роботи.
Естафету ювілеїв 12 жовтня підхопила СЗШ І-ІІІ ст. с. Бубнівка, яка, згідно архівних даних, відзначала 150 років розвитку освіти на селі. Поетичні рядки про рідну школу, пісні у виконанні випускників школи і вчителів дарувалися гостям та учням закладу.
З нагоди свята Покрови та ювілею освіти в козачата урочисто були прийняті другокласники, які отримали благословення від священника з дотриманням традицій запорізьких козаків.
СЗШ І-ІІІ ступенів с. Карбівка 26 жовтня святково зустрічала випускників та гостей з нагоди 25-річчя з дня побудови нової школи та 100-літнього ювілею земської школи. Виставка робіт учителів-вишивальниць та батьків школи прикрасила залу, а стенди в коридорах знайомили із випускниками шкіл.
Спогадами про початок будівництва ділилася із присутніми Тарасюк З. М., в минулому директор школи, на долю якої випало закладати першу цеглину. Щирі слова подяки від дітей, вчителів та батьків линули на адресу шанованому чоловікові Діденко С. А., завдяки зусиллям якого на селі була побудована школа, лазня, прокладені дороги по селу, підключені вода, газ.
Останній день жовтня в СЗШ І-ІІІ ст. с. Михайлівка став святом села. Адже підготовка до 100-річчя школи тривала впродовж декількох років: кожний клас збирав інформацію про певне десятиріччя із життя школи, фотографії та архівні документи, готував розповіді про вчителів предметних кафедр. Доповненням до цього стала виставка картин та галерея фотоматеріалів про визначні постаті с. Михайлівка, яку подарував школі її випускник Кривий Володимир Миколайович, лауреат премії П. Мирного, член спілки художників України.
Спогади та розповіді, нагородження та вітання, а на завершення смачна юшка, каша по-ямпільські та голубці створили свято радості та гостинності, яке подарувало присутнім зустріч із дитинством.
Працівники шкіл згідно подання були нагороджені грамотами районної державної адміністрації та районної ради; відділу освіти РДА, районного методичного кабінету та районної організації Профспілки працівників освіти. Ветеранам педагогічної праці вручені подяки та пам’ятні сувеніри. І, звичайно, кожна школа отримала з нагоди свята подарунок.




Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі

Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі

Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі

Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі

Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі

Ювілейний зорепад жовтня в Гайсинському районі