Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Найстарішій школі Вінницького району – 155!

Найстарішій школі Вінницького району – 155!

Скільки часу минуло, скільки вітрів відшуміло, скільки випускників пішли в доросле життя починаючи з далекого 1862 року, але школа, оповита серпанком любові вдячних учнів, залишилася такою ж юною, але вже зі своєю історією й традиціями.
27 жовтня Некрасівська СЗШ І-ІІІ ст. відзначала свій 155-річний ювілей. Святкового дня у коридорах навчального закладу було презентовано виставки: «Історія школи в світлинах і документах», також творчі роботи теперішніх учнів, можна було ознайомитись зі спортивними звитягами та досягненнями учнів (кубки, медалі, фото), стінними газетами, тощо.
Нині в школі навчається близько 200 учнів, працює 18 кваліфікованих, талановитих педагогів. Профспілкова організація закладу є однією з найкращих та найбоєвитіших у районі. А її лідера Гринь Майю Володимирівну обирають головою ППО уже кілька термінів підряд. Нещодавно на базі закладу відбувся семінар новообраних голів ППО.
Святково прикрашену залу вщент заповнили колишні та теперішні учні, жителі села, також завітали почесні гості – голови Вінницьких районних державної адміністрації Михайло Демченко та ради Сергій Сітарський, начальник відділу освіти РДА Світлана Томусяк, голова районної профспілки працівників освіти Михайло П’ятак, Некрасівський сільський голова Валерій Тарасюк, в.о. старости села Майдан Якушинецької ОТГ Людмила Грабова, депутати районної ради Тетяна Закревська та Сергій Мицик, місцеві підприємці.
З хвилюючою промовою зі словами вдячності за багаторічну співпрацю, взаєморозуміння й творчий підхід до почесної роботи педагога звернувся до присутніх директор школи Микола Савченко. Цікаві історичні факти було наведено на екрані у форматі презентації: 155 років тому це була перша школа у Вінницькому районі, 1919 році першою стала семирічною, за ці роки заклад розміщувався у чотирьох різних будівлях, теперішня, що була введена в експлуатацію в 1995 році, була єдиною в області збудованою в ті роки. За час існування навчального закладу з його стін вийшло багато відомих та знаних людей: П.Ф. Олексинко – член-кореспондент Академії Наук України, лауреат Державної премії, професор; О.О.Кирилюк – доктор ветеринарних наук, професор; В.С.Тарасюк – директор Вінницького медколеджу, професор та багато інших.
Вітальні слова мовили також вчителі-ветерани, які віддали професії педагога більшу частину свого життя – Антоніна Іванівна Тарасюк та Людмила Костянтинівна Мицик.
Від президії районної організації профспілки Михайло П’ятак вручив директору закладу цінний подарунок – брошурозшивач.
Концертну програму підготували учні та випускники школи, педагогічний колектив на чолі із випускницею Некрасівської школи, нині директором місцевого Будинку культури Майєю Жмуцькою.
У цей день прозвучало безліч поздоровлень і побажань від випускників, вчителів-ветеранів. Тож нехай збудуться усі побажання, що цього дня були адресовані навчальному закладу, колективу та учням.
Найстарішій школі Вінницького району – 155!

Найстарішій школі Вінницького району – 155!

Найстарішій школі Вінницького району – 155!

Найстарішій школі Вінницького району – 155!