Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Екскурсія з ароматом кави

Екскурсія з ароматом кави

Хто із вас не мріє помандрувати в осінню пору рідним краєм? Саме таку можливість отримали працівники освітянської галузі - члени профспілки та члени їх родин. Організатором екскурсії у місто Львів виступила Липовецька РО профспілки працівників освіти та науки.
Старовинне місто зустріло нас запахом кави і вузенькими вуличками, вкладеними бруківкою. Перший день екскурсії розпочали із знайомства з королівським містом Жовква. Як і Ян ІІІ Собеський, Іван Мазепа, Петро І та Михайло Хмельницький ми пройшлись вуличками цього Ренесансного міста та милувались численними архітектурними пам’ятками, адже за їх кількістю Жовква посідає 2-ге місце після Львова! У Жовкві приваблює замок Жолкевських (1594 р.), який був резиденцією польського короля Яна ІІІ Собеського, кафедральний костел Святого Лаврентія (1606 р.) з падаючою дзвіницею та некрополем родини Собеських та Жолкевських. Також у Жовкві збереглись: Василіянський монастир з Храмом Серця Христового (1612 р.), та мощами святого Партенія і унікальними розписами в стилі українського модерну; комплекс Домініканського монастиря з ранньобароковим костелом (1655 р.); синагога (1692 р.); Звіринецькі та Глинські ворота; міські мури та вежі. Відвідання Крехівського монастиря – надзвичайно мальовничого місця. Комплекс монастиря розташований серед пагорбів, покритих буковим лісом. У комплекс входять: церква Святого Миколая з двома чудотворними іконами: Крехівської Пресвятої Богородиці та Св. Миколая; дерев'яна церква Покрови Пресвятої Богородиці; келії; оборонні стіни і вежі. Крехівський монастир – відомий релігійний центр. Біля монастиря в лісі знаходиться джерело з цілющою водою і печерна церква та келії Св. Іоіла.
Львів – це місто багатьо загадок та романтики… Якщо хтось із вас чув, що Львів багатий на історичні архітектурні пам’ятки, то ми це все бачили в другий день нашої екскурсії. Неабияке враження отримали від перебування у храмі Святого Юра, який вважається головною святинею українських греко – католиків, Домініканського собору Божого Тіла, який побудовано у стилі бароко, храму Св. Єлизавети та Ольги, Катедрального собору, Аптеки – музею та інших історичних пам’яток Історичні моменти переплітаються із ароматом кави, смак якої відчули у копальні, а майстерня шоколаду залишила солодкі спогади гарячого «чоколяду». Невже є щось смачніше?!
Прогулянка центром «міста Лева», відвідання Львівської міської ратуші, площі Ринок і навіть театру пива, не залишило байдужим нікого. А чого варті пів метра ковбаси та повстанський колорит Криївки…..
Культурна програма третього дня подорожі - Церква св. Ольги та Єлизавети, збудована в неоготичному стилі у 1912 р. як костел св Єлизавети, Бароковий Архикатедральний Собор св. Юра – резиденція Архієпископа Митрополита Львівського та місце вічного спочинку Андрея Шептицького, Йосифа Сліпого, Івана-Мирослава Любачівського та серце Львова – «Личаківський цвинтар». Відоме кладовище площею 40 га існує з 1786 року. Знаходиться на ньому 24 каплиці – усипальниці заможних родин, могили знаменитостей, що мають заслуги перед державою і народом. Затамувавши подих усі слухали екскурсовода біля надгробків І.Франка, М. Шашкевича, В. Івасюка, І.Білозіра, С. Людкевича, В. Барвінського, С. Крушельницької та ін.
Після цієї святині вирушили до парку «Високий замок», який знаходиться на замковій горі. Спіральною пішохідною доріжкою піднялися на вершину, де розташований оглядовий майданчик. Із нього при заході сонця всі милувалися панорамою вечірнього Львова.
З екскурсії повертались усі із великим багажем історичних знань, враженями та незабутнім ароматом кави. Цій пізнавальній подорожі педагоги завдячують нашому енергійному керівництву на чолі з Володимиром Кучером, який доклав максимум зусиль, щоб ми, освітяни, стали більш ерудованими, обізнаними. Адже кругозір вчителя повинен бути ширшим. Учасники екскурсії висловлюють побажання продовжувати мандрівку історичними місцями рідної України і 7-9 грудня ми вирушаємо до Закарпаття, запрошуємо усіх з нами….

Алла Айсен,
завідуюча Турбівським ДНЗ №2
Екскурсія з ароматом кави

Екскурсія з ароматом кави

Екскурсія з ароматом кави

Екскурсія з ароматом кави

Екскурсія з ароматом кави