Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » “Сім чудес” Вінниччини

“Сім чудес” Вінниччини

Ось уже 5-й рік поспіль учителі мистецьких дисциплін району збагачають власні методичні скарбнички, знайомлячись із “Семи чудесами” Вінниччини.
Немирів, Брацлав, Тульчин, Вороновиця, Шаргород… Все це -місця з багатовіковою історією та культурною спадшиною. І хорошу можливість ознайомитись із якими, за підтримки районної профспілки працівників освіти на чолі із Михайлом Миколайовичем П’ятаком та з ініціативи нашого методиста Куцої Наталі Василівни, ми маємо щороку.
А 7 вересня відбулась екскурсійно - пізнавальна поїздка до культурних та релігійних пам’яток Могилів – Подільського району. Вона стала хорошим подарунком і для учасників зонального огляду-конкурсу вчительської та учнівської творчості «Проліски надії 2016».
По дорозі до найпівденнішого регіону Поділля Куца Н.В. та М.М. П’ятак ознайомили нас з історією, видатними місцями, з музичною колористикою краю. Учитель Хижинецької ЗОШ І-ІІІ ст. Вітковська О.І. підготувала презентацію про творчість художника В.А. Тропініна , який залишив свій творчий слід у с. Кукавка.
Учителі мистецьких дисциплін у складі екскурсійної групи відвідали експозиції районного Будинку творчості з писанкарства та витинанки, районний краєзнавчий музей, ознайомилися із історією та архітектурою старовинних православних церков та храмів.
Екскурсію у рідному Георгіївському храмі, як захист свого пошукового проекту, провела учитель художньої культури Стадницької СЗШ І-ІІ ст. Паляничко Аліна Іванівна.
Відвідали учасники екскурсії і унікальну пам’ятку подільського дерев’яного зодчества 1775 року церкву преподобної Параскеви Сербської, яку в свій час відвідували О. С. Пушкін, Михайло Старицький, Олена Пчілка, Климент Квітка, Т. Г. Шевченко, В. А. Тропінін, Ф. Ліст.
Велике враження на екскурсантів справив духовний і культурний пам'ятник історії Православ'я з більш ніж 1000-річною історією - Лядовський Усікновенський чоловічий скельний монастир. Ми не лише доторкнулись до святинь монастиря, а й на собі відчули цілющі властивості Антонієвого святого джерела. А малиновий перездвін дзвонів, виконаний братом Павлом, вчителями Юрієм Слободяником та Євгенім Ессе було чути аж за кордоном!
Стомлені, переповнені враженнями та одухотворені поверталися до рідної Вінниці.
Хоча поїздка тривала тільки один день, проте вражень, натхнення та творчих ідей вистачить надовго.

Дякуємо усім організаторам цієї поїздки та маємо надію, що такі творчо-пізнавальні експедиції, які збагачують духовно і методично не лише учителів мистецьких дисциплін, будуть продовжуватись і надалі та дадуть новий творчий поштовх у такій нелегкій праці учителя.
Творчого усім нового навчального року!
“Сім чудес” Вінниччини

“Сім чудес” Вінниччини

“Сім чудес” Вінниччини