Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Поїздка освітян Тиврівщини до м. Канева

Поїздка освітян Тиврівщини до м. Канева

Кажуть, шляхи України сходяться в Каневі. Воно й не дивно, що Тиврівська райорганізація Профспілки організувала для 50 педагогів членів Профспілки, які підготували переможців ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад поїздку до Канева.
На майданчику біля Чернечої гори учасників екскурсії зустріли скульптури різних героїв Тарасових творів, а на горизонті виднівся величний пам’ятник нашому українському генію Тарасу Шевченку.
. Освітяни Тиврівщини вшанували пам'ять Великого Кобзаря покладанням подільських квітів та барвінкового вінка до могили Тараса Шевченка. Відвідали літературно – меморіальний музей Тараса Шевченка та новий музей «Тарасова світлиця», яка за архівними документами, нарисами, малюнками відтворено як українську хату під солом’яним дахом, в одній кімнаті якої експонуються меморіальні речі першого народного музею.
Другий день екскурсії – освітяни Тиврівщини вирушили в c.Моринці, батьківщину Тараса Шевченка. Учасників екскурсії гостинно зустріли у садибі – музеї, який зібрав під своїм дахом зразки чумацького знаряддя, народного мистецтва, одягу, речей домашнього вжитку першої половини ХІХ століття. Також, група відвідала паркову алею дубів, яку посадили на честь 150 річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, відвідали Моринський меморіал, побували біля хати Якима Байки та біля Каплички Святого Тарасія.
Великий Кобзар запалив серця усіх екскурсантів вогнем прозріння і любові, віщим своїм словом надихнув педагогів Тиврівщини на творчі, благородні та високі справи
Шевченко – наш.
Він – для усіх століть,
Він – як Ісус Христос для України.
Візьміть його вогонь, хоч крихітку візьміть,
І нас вже не поставлять на коліна!
Народ наш не поставлять на коліна!

Михайло Подзігун – голова Тиврівської районної організації
Профспілки працівників освіти.
Поїздка освітян Тиврівщини до м. Канева

Поїздка освітян Тиврівщини до м. Канева

Поїздка освітян Тиврівщини до м. Канева

Поїздка освітян Тиврівщини до м. Канева