Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » До Подільських святинь

До Подільських святинь

Виховати духовно багату, високо свідому особистість може лише вихователь з відповідними чеснотами. Цю істину добре засвоїли в Пултівецькій школі. Гарною традицією шкільного колективу стало знайомство з пам’ятними місцями рідного краю. З ініціативи директора школи Стеця М.М., який неодноразово нагороджувався Вінницькою районною організацією Профспілки працівників освіти і науки за плідну співпрацю з профспілкою у популяризації краєзнавчо-патріотичного виховання, кожного року працівники закладу відвідують історичні, культурні, природні визначні місця Вінниччини. Особливе місце в цих подорожах займають поїздки до духовних святинь. Пултівецькі освітяни мали можливість відвітати Йосафатову долину, Лядовський Усікновенський скельний чоловічий монастир, Галайківський Свято-Преображенський чоловічий монастир, Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир.
У вересні ц.р. Вінницькою районною організацією Профспілки працівників освіти і науки було організовано подорож до святинь Калинівщини, а саме до Іоанно-Богословського Лемешівського чоловічого монастиря та Калинівського хреста.
Освітяни змогли відвідати три храми Лемешівського монастиря: апостола Іоанна Богослова, преподобного Феодосія Печерського (надбрамна церква) та Різдва Святителя Миколая (освячений у 2011 році митрополитом Симеоном). Паломники з Пултівців були вражені тим, що і на території монастиря, і на господарстві панує зразкова чистота та благоустрій. Завершилась подорож до монастиря спільною трапезою. Повертаючись додому, освітяни зупинились біля Калинівського хреста, поставленого на тому місці, де в 1923 р. відбулось знамените «калинівське диво».
Попереду у профспілчан Пултівецької школи багато нереалізованих планів. Мріють вони побувати і в Свято-Троїцькому Немирівському, Свято-Миколаївському Шаргородському монастирях, відвідати сакральні пам’ятки Барщини, Ямпільщини тощо.
До Подільських святинь

До Подільських святинь