Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » До Львова – на педагогічний фестиваль.

До Львова – на педагогічний фестиваль.

Вже не перший рік Вінницька районна організація профспілки працівників освіти та науки та
Комунальна установа «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради організовують у Львові спільні методичні заходи для освітян району. 23-24 квітня 2018 р. при сприянні Управління праці і соціального захисту населення Вінницької райдержадміністрації відбулася робоча поїздка практичних психологів та соціальних педагогів закладів дошкільної та загальної середньої освіти і вчителів художньо-естетичного циклу.

В рамках поїздки було проведено районний Фестиваль медіаторів Шкільних служб розв’язання конфліктів та Вернісаж учнівської та вчительської творчості «Створи мрію".

Вищезазначені заходи проходили в приміщенні Львівського Будинку Вчених, що належить Львівській обласній організації профспілки працівників освіти і науки

Будинок вчених у Львові – це колишнє дворянське казино – пам’ятка архітектури (необароковий стиль), що знаходиться в центральній частині міста. В цьому будинку відбуваються конференції, засідання, міжнародні ділові зустрічі, конгреси, симпозіуми, представницькі наради. У 1999 році тут діяв прес-центр саміту Президентів країн Центральної та Східної Європи. В споруді сьогодні проводять Львівські бали, продовжуючи та підтримуючи традицію, яка розпочалася ще в 1482 році.
Саме тут освітян Вінницького району гостинно зустріли заступник голови Львівської обласної організації профспілки освітян Калин Мар’ян Миронович та директор Будинку Вчених Славітич Роман Ілліч. Вони ознайомили учасників поїздки з історією та буднями унікальної архітектурної споруди.
А о 10-й годині в залі засідань Ради Будинку вчених розпочався районний Фестиваль медіаторів Шкільних служб розв’язання конфліктів. Почергово, один за одним, медіатори презентували власні здобутки та досягнення Шкільних служб розв’язання конфліктів, роботою яких вони опікуються. Згідно Положення учасники Фестивалю змагалися в окремих номінаціях. За ходом творчих змагань спостерігало професійне, незаангажоване, неупереджене журі в складі:
П’ятака М.М. – голови Вінницької районної організації профспілки працівників освіти і науки
Григораш Т.М. – методиста Комунальної установи «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради.
Кашараби О.М. – керівника РМО вчителів художньо-естетичного циклу ЗЗСО району, вчителя музичного мистецтва Пултівецької СЗШ І-ІІІ ст.
Войтюк Н.С. – головного спеціаліста з питань сім’ї та молоді управління праці та соціального захисту населення Вінницької райдержадміністрації.
Своїм компетентним рішенням журі визначило переможців Фестивалю та нагородило всіх учасників дійства Грамотами Комунальної установи «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради та спеціальними подарунками.

Отже, переможцями першого районного Фестивалю медіаторів Шкільних служб розв’язання конфліктів в окремих номінаціях стали:

«Медіатор-інноватор» – Лариса Бісікало – практичний психолог Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст.;
«Медіатор-позитив» – Анна Васільєва – практичний психолог Якушинецької СЗШ І-ІІІ ст.-гімназії;
«Медіатор-менеджер» – Андрій Яковенко – практичний психолог НВЗ: «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей смт Стрижавка»;
«Медіатор-оригінал» – Людмила Казьмірук – соціальний педагог НВЗ: «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей смт Стрижавка»;
«Медіатор-унікум» – Оксана Буздиган – практичний психолог Сосонської СЗШ І-ІІІ ст.;
«Медіатор-зірка» – Лариса Мацюк – практичний психолог Некрасовської ЗОШ І-ІІІ ст.;
«Медіатор-реформатор» – Марина Кизима – практичний психолог Пултівецької СЗШ І-ІІІ ст.;
«Медіатор-актор» – Катерина Галяга – практичний психолог Бохоницької СЗШ І-ІІІ ст.;
«Медіатор-романтик» – Наталія Мазурук – практичний психолог Малокрушлинецької СЗШ І-ІІІ ст.
Після завершення Фестивалю і невеличкої перерви розпочався Вернісаж учнівської та вчительської творчості. Розпочала його Олена Кашараба – керівник районного методичного об’єднання вчителів художньо-естетичного циклу закладів загальної середньої освіти району представленням здобутків вчителів художньої культури та мистецтва, образотворчого та музичного мистецтва. А далі розпочалася інтерактивна робота, яка включала в себе проведення майстер-класів. До цієї роботи були залучені усі педагоги – не лише вчителі художньо-естетичного циклу, а й фахівці районної психологічної служби. Незабутньо жвавим виявився майстер-клас «Імпровізований театр», який провела Олена Семенюк – вчитель мистецтва та музичного мистецтва КЗ «Прибузький НВК: ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ».

Всіх учасників було нагороджено цінними подарунками, залежно від їх професійної спеціалізації.

Далі був Львів: романтичний, чудесний, неймовірний, справжній і такий натхненний!
Крім неповторних історичних та архітектурних пам’яток міста, педагоги мали можливість відвідати найстарішу у Львові ресторацію Бачинських, взяти участь у майстер-класах по виробництву солодощів.

З неповторними враженнями, захопливі, натхненні та щасливі всі учасники поїздки благополучно повернулись до свої родин (шкільних та особистих).

Слова щирої вдячності учасники поїздки висловлюють голові Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Яцейко М. Г. за надану можливість провести фестиваль у одному з найелітніших закладів країни та головному спеціалісту з питань сім’ї та молоді управління праці та соціального захисту населення Вінницької РДА Войтюк Н. С. за забезпечення учасників фестивалю призами.
Сподіваємось і на подальшу плідну та результативну співпрацю!
Л, Г. Бісікало – практичний психолог Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст., в минулому голова ППО та член президії ради районної організації профспілки освітян.


До Львова – на педагогічний фестиваль.

До Львова – на педагогічний фестиваль.

До Львова – на педагогічний фестиваль.

До Львова – на педагогічний фестиваль.

До Львова – на педагогічний фестиваль.