Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (7)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Чудодійне Закарпаття.

Чудодійне Закарпаття.

Кришталево чисте повітря, приємний мікроклімат, цілющі джерела, нестримні водоспади, вражаючі краєвиди, і, звісно, невичерпна криниця місцевих традицій - відпочинок у Карпатах стає дедалі популярнішим серед освітян Літинщини. Не дивно, Закарпаття заворожує красою в будь-яку пору року. Окрім казкової природи та багатства рекреаційних ресурсів, Закарпаття є незмінною локацією видатних історичних пам’яток – героїчних замків, мури яких овіяні вічними легендами і таємницями. Особливо в осінню пору дуже красиво подорожувати горами. Вони переливаються різними барвами та приваблюють відпочиваючих.
Щороку головою профспілки Оксаною Олександрівною організовуються екскурсії на Закарпаття. Так і цієї осені освітяни побували на термальних басейнах Велятино, Косіно. Найперше, чим термальна вода привертає увагу – це своїми лікувальними елементами та насиченими мінералами.
На горі Гимба та водоспаді Шипіт милувалися природою Карпат.
Гарною була екскурсія з дегустацією сирів в Нижньому Селищі. Зараз Нижнє Селище славиться тим, що тут виготовляють справжній швейцарський сир. А діє це незвичне для України виробництво завдяки нашому колезі – вчителю математики Петру Пригарі, який з групою односельців вирішив побудувати в селі сироварню.
Невелике село Лумшори останнім часом стало дуже популярним завдяки тому, що тут розташовані чани. Родзинкою чана є те, що оздоровча процедура відбувається під відкритим небом незалежно від пори року. Чан знаходиться в безпосередній близькості від річки, і після процедури в чані можна, скоріше навіть потрібно, скупатся в холодній річці. Перепад температур діє на організм людини підбадьорливо і омолоджує шкіру, одним словом це треба спробувати хто ще не був!
Дуже цікавою та змістовною також була екскурсія на ферму буйволів у с. Горінчево. Колись на Закарпатті буйволи жили майже в кожній хаті - особливо цінним вважали молоко цих тварин. На сьогодні залишилося близько шести десятків цих екзотичних тварин, які би могли не тільки зробити цей край туристично привабливішим, але й принести справжній економічний зиск. З буйволячого молока традиційно виробляють також бринзу, вурду, кефір, сметану. Останній молочний продукт дуже густої консистенції й може зберігатися декілька місяців без зміни кольору та смаку.
Учасники поїздки дякують Оксані Олександрівні за цікаві, змістовні, насичені екскурсії.

Чудодійне Закарпаття.

Чудодійне Закарпаття.

Чудодійне Закарпаття.