Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (8)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » Подорож у Карпати

Подорож у Карпати

Ось і продзвенів останній дзвінок, учні завершили навчання, а вчителі нарешті передихнули, закінчили свою паперову роботу і - довгоочікувана відпустка. Так хочеться нових вражень, зустрічей і чогось дуже-дуже незвичайного, казкового, неочікуваного. 
 
Саме такі враження отримали освітяни Літинської ОТГ від подорожі у Карпати, яку організувала Голова нашої профспілки Медвідь О.О.

Гори це місце де ти набираєшся сил, заспокоюєшся і ніби оновлюєш себе, відчуваючи усю їхню чарівність і велич. Ми не вперше їдемо в Карпати і кожен раз новий. Нові люди, нові маршрути і завжди щось цікаве незвичне. Як заспокоює, відновлює той момент, коли ти між високими хребтами і вони ніби прикривають тебе від усього, ховають від бід і негараздів, здіймають та заспокоюють біль твоєї душі, а попереду дорога вона далека і нескінченна; ти розумієш - життя попереду і все чудово. 

Поруч друзі, веселі, гомінкі і такі ж цікаві як їхні діти, яких вони ще зовсім недавно навчали, а сьогодні самі отримують знання про історію вишиванки, гуцульські звичаї та обряди , про історію  музичних інструментів цього краю   у музеях Верховини " Галєрія" та Кумлика (музичних інструментів). Та, мабуть, одним із найяскравіших і найцікавіших був другий день нашої подорожі. Ми їхали у гори машинами ГАЗ - 66. Не втомилися все побачили, все відчули. Чудові краєвиди, хмари поруч і до них, здається, можна торкнутися, коли навкруги квіти а ти стоїш у снігу. Чи не казка? Ми були там, де літо і зима ідуть поруч тримаючи одне одного за руку. Це те саме місце, куди кожен із нас хоч раз у житті прагне потрапити. Свидовецький масив 1762м над рівнем моря; озеро Ворожеска десь далеко внизу з малесенькими вівцями і такими ж чабанами і озеро Герешаска - з прозорою водою та маленькими тритонами, що у ній плавають. Тут уже не ростуть дерева та кущі є тільки квіти, трава та крига, яка вже тане, але ще є і на ній навіть можна постояти. Це чудово. Ну і третій день - Буковель. Знову нові враження, цікаві зустрічі і гори, гори. Виникає бажання жити далі, ділитися цими враженнями з дітьми, розказувати їм про красу і велич нашої природи, нашої держави. 

Подорож - казка, відпочинок для душі! Щиро дякуємо!

Подорож у Карпати

Подорож у Карпати

Подорож у Карпати

Подорож у Карпати

Подорож у Карпати

Подорож у Карпати

Подорож у Карпати