Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Затяті мандрівники Козятинщини

Затяті мандрівники Козятинщини

Навесні, коли земля вкривається яскравою зеленню, цвітуть каштани та барвисті квіти, так хочеться нових вражень і приємних зустрічей! Українська весна – надзвичайна, тому освітяни Козятинщини вирушили у подорож відкривати нові мальовничі місця нашої країни. Ідейними натхненниками та організаторами туру вихідного дня стали начальник відділу освіти Козятинської РДА Діденко Аліна Анатоліївна та голова райради Профспілки Старушок Олена Вікторівна.
Цьогоріч наша подорож пролягла шляхами Київщини. Спочатку завітали до страусиної ферми, де гостинний господар познайомив зі способом життя незвичайних птахів та провів екскурсію міні-зоопарком, який знаходиться на території ферми. Ще одна цікава послуга – дегустація страусиних яєць: і смачно, і корисно!
Наступна наша зупинка – Біла Церква –мальовниче місто добрих і щирих людей. Родзинкою цієї екскурсії стало відвідування костелу святого Івана Хрестителя, який зараз використовується як органний зал. Ми опинилися у полоні мелодій великих композиторів. Це музика, яка доводить велич мистецтва і людського духу.
А далі – насолоджувалися дивовижними краєвидами квітучої Київщини. Усіх вразила невимовна краса «української Швейцарії»: охайні узбіччя, чисті вулички, красива площа з великими фонтанами, альтанками та власним ландшафтним парком. Звичайно ж, це гордість краю – село Ковалівка! Такі пейзажі навіяли приємний та позитивний настрій. Ми завели розмову про те, як би добре було, аби кожне село України мало такого господаря.
Ще одне дивовижне місце, яке обов’язкове для відвідування туристами – парк Буки. Там радіє око та відпочиває душа: цікава архітектура, яка майстерно підкреслює чарівні краєвиди, парк незвичайних скульптур, легендарний фонтан з майдану Незалежності. Ми побували у храмі святого Євгенія, де знаходиться камінь, привезений з Ізраїлю, який приносить удачу у справах сімейних. Усі залишилися задоволеними. Втомлені, але щасливі повертаємось додому.
Подорожі – це не лише туристичні місця, а й спілкування з колегами, теплі розмови, приємні враження та безліч емоцій. Ниточка розмови в’ється навколо вогнища, згадуються колишні часи та будуються плани на майбутнє. І справді, як сказала Агата Крісті: «Життя під час подорожі – це мрія у чистому вигляді».
Дякуємо організаторам та з нетерпінням чекаємо наступної мандрівки!
Голова профкому Флоріанівського ЗНВК І-ІІІст.
Тетяна Яцик
Затяті мандрівники Козятинщини