Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (8)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » Релакс на Закарпатті для освітян Літинщини.

Релакс на Закарпатті для освітян Літинщини.

Осінь в Закарпатті приголомшила різноманітністю фарб,теплим сонцем та чистим повітрям! Ковток свіжого повітря, карпатська гостинність та чарівні гори чекали на нас!
Саме на день Козацтва Оксана Олександрівна організувала чудовий відпочинок членам профспілки.
У перший день ми відвідали термальні води басейнів оздоровчого комплексу «Жайворонок» в Берегово, які відомі на всю Україну своїми лікувальними властивостями, тому що містять різноманітні мінерали та мікроелементи.
Весь секрет у тому, що вода, якою наповняються басейни комплексу, йде прямо зі свердловин глибиною 1200 м. Тобто, вона не піддається технічній або хімічній обробці. І завдяки цьому ми мали можливість відчути на собі цілющу силу термальної води. Гарячі води до комплексу надходять із магматичних інтрузій у районах активної вулканічної місцевості, на які багатий Берегівський край. Вода в термальних басейнах має на гирлі 56-58°C, тому не потребує спеціального підігріву, а навпаки, охолоджується до комфортної температури. Щойно добута з-під землі термальна вода є прозорою, але при взаємодії з киснем набуває коричневого, ніби ржавого, кольору. Специфічний запах термальної води обумовлений наявністю в її складі сірководню, який при виході на поверхню окислюється і відразу розкладається.

Зморені від нічної поїздки та розморені термальними водами ми поїхали до міста Хуст на поселення.
Наступний ранок ми розпочали із екскурсії з буйволиної ферми в селі Горінчово. Історією про створення ферми поділився з нами її господарка – Ірина. Господарство за весь час свого існування розрослося з 3 буйволів до 20 голів худоби. Для цього створили всі необхідні умови. Буйволи, хоча тварини і невибагливі, але люблять простір, тому територія фермерства чимала. Тут буйволів тримають для молока, до речі, річний надій від однієї буйвола складає близько 2000 літрів.
З буйволячого молока роблять сир, кефір і масло, згущене молоко, сметану - все спробували на дегустації, не залишаючи буйволиної ферми. І буйволи - не єдині мешканці господарства, поряд з ними живуть козулі, качки, павичі і африканський страус, тому нудьгувати тут не довелося, тварини звикли до людей і з легкістю дають себе погодувати і погладити.
Далі наш маршрут пролягав через село Іза, яке являється центром лозоплетіння. А яку красу ми змогли там побачити та придбати. Хто корзинку, а хто капелюха. Одним словом ніхто не поїхав звідти з порожніми руками.
Відвідавши Ізу ми поїхали у село Велятино у туристичний комплекс «Теплі води», який є неповторною та колоритною локацією, що функціонує на базі термальних басейнів з мінеральною водою. Це родзинка Закарпатського краю! Він радуємо гостей чудовим комплексом оздоровчих послуг, смачною кухнею і цікавими розвагами для дорослих та дітей. Ми змогли скупатися в 3 термальних, 2 мінеральних, 5 прісних басейнах, а також в 6 термальних ваннах із різним мінеральним складом. Відвідати сауни в комплексі одне задоволення: подихати евкаліптом, потрапити в турецький хамам, розігрітись у фінів, а на завершення потрапити у соляну кімнату. Свіже карпатське повітря, гарні пейзажі та звуки природи навколо гарантовано налаштували нас на релакс та задоволення.
Ввечері в місті Хуст нас чекала подорож до розвалин Хустського замку. Чудовий вечірній краєвид міста на заході сонця відкрився нам з вершини гори. То було неймовірне видовище з надзвичайною красою гір Вулканічного хребта, малесенькими будиночками міста. Яка краса!
Третій день і завершальний 14 жовтня Оксана Олександрівна привітала всіх зі святом Покрови, та особливо чоловічу половину із Днем захисника.
Наша команда вирушила до Косино знову на термальні басейни. Вода курорту піднімається з однієї із трьох діючих, на даний момент, свердловин на Закарпатті. Гарячий гейзер термальної води прямує із самого серця землі, та потрапляє в термальний басейн з температурою 41°C. Глибина свердловини 1190 метрів під землею. За своїм хімічним складом, термальна вода багата на залізо, марганець, калій, кремній, натрій, фтор, цинк та інші мікроелементи, які комплексно впливають на весь організм людини.
А ще у нас буде змога побувати у 8 саунах та поніжитись у басейнах з ароматом шоколаду, вина, пива та фруктової наливки.
Відпочивші та оздоровлені повернулися додому.
Релакс на Закарпатті – те, що потрібно для відпочинку душею та тілом. Ми дякуємо нашому організатору, голові профспілки, Оксані Олександрівні за проведені яскраві вихідні.


Учасники поїздки на Закарпаття
Релакс на Закарпатті для освітян Літинщини.

Релакс на Закарпатті для освітян Літинщини.

Релакс на Закарпатті для освітян Літинщини.