Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Підсумкова конференція освітян.

Підсумкова конференція освітян.

20 серпня 2019 року в обласному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського відбулася серпнева конференція працівників освіти Вінницької області «Підсумки розвитку освіти області у 2018-2019 навчальному році та завдання на 2019-2020 навчальний рік».
Участь у заході взяли голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко, в. о. директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк, голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов, голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники органів управління освіти, голови райорганізацій Профспілки освітян, деякі педпрацівники області та міста, засоби масової інформації.
Відкрив конференцію із вітальним словом заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк. Керівник охарактеризував прийняті закони та законопроекти, які мають прийнятися, і унормують освітню галузь України.
Володимир Буняк виступив із доповіддю про підсумки розвитку освіти у 2018-2019 навчальному році, зокрема повідомив про функціонування в області понад 150 освітянських програм, наголосив на необхідності і перевагах створення опорних шкіл, проаналізував результати ЗНО та успіхи першого року НУШ, також розповів про навчання педагогів, інклюзивну освіту, деінституалізацію, забезпечення доступності і якості освіти, професійну (професійно-технічну) та вищу освіту області.
Голова ОДА Валерій Коровій особливу увагу звернув на цьогорічні результати зовнішнього незалежного оцінювання, адже Вінниччина порівняно з минулим роком досягла у ньому кращих результатів. Керівник подякував педагогам області за клопітку працю, завдяки якій здобуваються хороші показники якості освіти.
Заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк передав освітянам області вітання від голови обласної Ради Анатолія Олійника і наголосив, що освіта завжди є пріоритетною разом з медициною – саме на ці галузі виділяється найбільше бюджетних коштів. І так буде й надалі.
Голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов поінформував педагогів області про те, що обласна організація Профспілки упродовж 2018-2019 н. р. неодноразово зверталася до Кабміну та Міносвіти і вносила свої пропозиції та зауваження до законопроектів, що стосувалися розмірів оплати праці освітян, фінансування закладів освіти, додаткових гарантій педпрацівникам. Завдяки злагодженій роботі Профспілки було досягнуто чимало позитивних результатів, практично у всіх районах виплачено премії та надбавки, внесено деякі зміни до законопроектів.
Людмила Станіславенко у своєму виступі зробила основний акцент на тих питаннях, над якими потрібно працювати у 2019-2020 навчальному році: булінг, інклюзія (треба готувати педагогів до нормального сприйняття дітей з інвалідністю), заборона розповсюдження наркотичних засобів у навчальних закладах.
Доповідачі привітали освітян області з прийдешнім новим навчальним роком та Днем незалежності України. На завершення конференції відбулося нагородження кращих освітян області подяками Міністерства освіти і науки України, нагрудним знаком «Відмінник освіти України», почесними грамотами Вінницької ОДА та Вінницької Ради.

[thumb=
Підсумкова конференція освітян.

Підсумкова конференція освітян.

Підсумкова конференція освітян.

Підсумкова конференція освітян.

Підсумкова конференція освітян.

Підсумкова конференція освітян.