Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (7)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

22 серпня 2018 року в залі готельного комплексу «Франція» відбулася серпнева конференція працівників освіти Вінницької області «Підсумки розвитку освіти області у 2017–2018 навчальному році та завдання на 2018–2019 навчальний рік».
Участь у заході взяли: голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, в. о. директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк, голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов, голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники органів управління освіти, керівники закладів вищої та професійно-технічної освіти, депутати, які працюють в пов’язаних з освітою комісіях, голови райорганізацій Профспілки освітян, деякі педпрацівники області та міста, засоби масової інформації.
Зі вступним словом до присутніх звернувся заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк. Він розповів про старт проекту Нової української школи, який був покладений під час Всеукраїнської педконференції 21 серпня, а також про основну мету НУШ: якість і доступність освіти через створення належних умов для реалізації здібностей і талантів дитини.
В. о. директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк повідомив про розвиток дошкільної освіти, інклюзивне навчання, професійно-технічну та вищу освіту області. Також звернув увагу на мету нової системи освіти – забезпечення доступності та якості освіти, і на те, як необхідно змінити систему навчально-виховного процесу для реалізації проекту Нової української школи. Володимир Буняк також розповів про відкриття чотирьох нових закладів освіти області в 2018–2019 навчальному році, про створення опорних шкіл та моніторинг якості знань учнів і вчителів.
Голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов акцентував увагу на тому, що Профспілка освітян підтримує розпочату Міністерством освіти і науки України реформу освітянської галузі, веде активну співпрацю з місцевою владою з питань забезпечення гідних умов та оплати праці педпрацівників, недопущення порушень трудових, соціально-економічних прав освітян при проведенні реформи освітянської галузі.
Неодноразово обласна організація Профспілки зверталася і продовжить звертатися до Міносвіти, Кабміну щодо підвищення заробітної плати працівникам закладів загальної середньої освіти. Очільник освітянської Профспілки області також відзначив, що завдяки співпраці з Департаментом освіти і науки Вінницької ОДА і місцевими органами управління освіти педпрацівникам було виплачено винагороду за сумлінну працю і зразкове виконання обов’язків у 2017–2018 н. р. в максимальному обсязі – у розмірі посадового окладу ставки заробітної плати в 17 районах та містах області. Надбавка за престижність педагогічної праці педагогам значної кількості районів та міст виплачується в розмірі 20% ставки заробітної плати, посадового окладу. Хоча є факти, де цей показник коливається від 10 до 12%. По області середній розмір цієї виплати у 2017 році склав 19%.
Заступник Вінницького міського голови Галина Якубович відзначила освітянську галузь міста як досить потужну, що видно з результатів зовнішнього незалежного оцінювання учнів, з досягнень вінницьких учителів на всеукраїнських і міжнародних конкурсах. Галина Якубович наголосила, що місто активно працює над зменшенням черги в ЗДО, що відбулося збільшення на 20 класів перших класів і таким чином зменшилась середня наповненість класу, що буде створено 2 інклюзивних центри, активно проводиться модернізація та економія енергоресурсів і головне, що Вінниця повністю готова до впровадження програми Нової української школи.
Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій проаналізував шкільну систему області і зробив висновок, що рівень освіти та освітніх послуг має бути рівним як в обласному центрі, так і в інших містах, невеликих містечках і селах. Також очільник облдержадміністрації зазначив, що з метою перевірки рівня знань учителів, по школах буде проведено оцінка незалежного оцінювання учнів.
Підсумком серпневої конференції працівників освіти Вінницької області стало нагородження почесними грамотами Вінницької ОДА і Вінницької облради за багаторічну сумлінну, творчу працю, вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та за підсумками роботи в 2017–2018 навчальному році деяких педагогічних працівників Вінниці та Вінницької області.
Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє

Освіта області у 2017–2018 навчальному році. завдання на майбутнє