Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (4)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » Підсумкова серпнева конференція освітян області

Підсумкова серпнева конференція освітян області

29 серпня в обласному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського відбулася серпнева конференція працівників освіти Вінницької області, на якій були підведені підсумки розвитку освіти області у 2016-2017 н. р. та визначено завдання для освітян на 2017-2018 н. р. Участь у заході взяли державний секретар Міністерства освіти і науки України Павло Полянський, голова обласної Ради Анатолій Олійник, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник голови – директор Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк, голова обкому Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов, голови райдержадміністрацій, керівники органів управління освіти, закладів освіти обласного підпорядкування, керівники вищих навчальних закладів, професійно-технічних, позашкільних, загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів, керівники методичних служб та голови первинних профспілкових організацій шкіл та дошкільних навчальних закладів міста.
Основну інформацію про підсумки роботи освітньої галузі у минулому навчальному році та завдання на 2017-2018 н. р. озвучив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк. Керівник доповів про готовність навчальних закладів області до нового навчального року й охарактеризував основні напрями роботи у цьому році. Особливу увагу Ігор Івасюк приділив питанню пілотного впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти Нової української школи. Він зазначив, що зі 100 шкіл, відібраних для апробації проекту, у Вінницькій області визначено 4 пілотні школи: Агрономічненську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. Вінницького району, загальноосвітню школу І-ІІІ ст. смт. Сутиски Тиврівського району, комунальний заклад «Калинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 – гімназія», спеціалізовану загальноосвітню школу І ст. з поглибленим вивченням іноземних мов №25 Вінницької міської ради».
Ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко, заступник директора з навчально-виробничої роботи Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці Дмитро Ніколін, заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 м. Калинівки Світлана Гетьман у своїх доповідях робили акцент на основних завданнях, що стоять перед освітянами під час формування Нової української школи, створення опорних шкіл. Також говорили про проблеми й перспективи розвитку вищої школи, професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів.
Голова обкому Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов особливу увагу звернув на законодавче регулювання освітньої галузі та відзначив активну роль Профспілки у законотворчому процесі при розгляді і погодженні нормативно-правових актів, що стосуються прав та інтересів працівників галузі. Зокрема акцентував на підвищенні заробітної плати усім педагогічним працівникам. Також голова розповів про позицію Профспілки працівників освіти і науки щодо нового Закону «Про освіту» і про те, що саме завдяки активному втручанню Профспілки цей законопроект був повернутий з Верховної Ради на доопрацювання.
Про те, що потрібно змінювати застарілі підходи до виховання й навчання дітей, стимулювати вчителів до роботи і реформувати освітню галузь розповів державний секретар Міністерства освіти і науки України Павло Полянський. Зокрема керівник зазначив, що ніхто краще за освітян не знає, які виклики і завдання стоять перед кожним навчальним закладом та освітою Вінниччини загалом, але вчителя потрібно обов’язково стимулювати, бо справжня реформа здійснюється за зачиненими дверима класу.
Голова облдержадміністрації Валерій Коровій говорив про підвищення заробітної плати педагогічним працівникам та про те, що нині триває робота над врегулюванням окремих питань фінансування освітньої галузі. Також він акцентував увагу на результатах ЗНО випускників шкіл Вінниччини та об’єктивних факторах, що впливають на якість освіти, а відповідно й на рівень успішності шкіл області, розглянув питання розвитку професійно-технічної освіти.
Голова обласної Ради Анатолій Олійник звернув увагу на те, що об’єднані територіальні громади не можуть повноцінно виконувати свої повноваження та функції управління у сфері освіти через відсутність Закону України «Про місцеве самоврядування». Керівник також висловив побажання, щоб депутати обласної Ради спільними зусиллями покращували освітянську галузь Вінницької області та допомагали у вирішенні питань формування Нової української школи.
Усі виступаючі вітали освітянську громаду Вінниччини з початком нового навчального року. Після прийняття проекту рішення і резолюції конференції державний секретар Міністерства освіти і науки України Павло Полянський, голова обласної Ради Анатолій Олійник і голова облдержадміністрації Валерій Коровій вручили нагрудні знаки «Відмінник освіти», відомчі відзнаки Міністерства освіти і науки України, Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради кращим освітянам області.
Підсумкова серпнева конференція освітян області

Підсумкова серпнева конференція освітян області

Підсумкова серпнева конференція освітян області

Підсумкова серпнева конференція освітян області