Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (11)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » Виїзний семінар профспілчан Вінниччини на Закарпатті

Виїзний семінар профспілчан Вінниччини на Закарпатті

Відповідно до плану роботи Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки на 2017 рік та з метою вивчення досвіду роботи з питань соціально-економічного захисту спілчан 20-22 грудня ц.р. відбувся виїзний семінар голів районних, міських та вузівських організацій Профспілки на базі Закарпатської області.
Освітяни Вінниччини ознайомилсь з роботою навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «Гармонія» м. Мукачево. Цей навчальний заклад з 1945 року був першим на правобережжі річки Латориці, упродовж багатьох років постійно розвивався і розширювався, а нині продовжує утримувати перші позиції з показників якості освіти та модернізації на рівні міста.
НВК «Гармонія» виховує і навчає у своїх стінах 760 дітей. Щоб розвантажити дошкільний навчальний заклад, у якому ще й навчаються 1-4 класи, і відкрити більше груп дошкільників, будується сучасний третій корпус НВК для початкових класів. Ця робота здійснюється за кошти міського бюджету Мукачева, а також з міських коштів було проведено ремонт санвузлів та закуплено меблі у дошкільному навчальному закладі, кожен клас у школі обладнано мультимедійною дошкою.
Участь у семінарі взяли начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Мукачівської міської ради Катерина Олександрівна Кришінець-Андялошій, голова Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Тетяна Федорівна Повханич, голова Мукачівського міського комітету Профспілки освітян Христина Степанівна Михайлова, директор НВК «Гармонія» Михайло Андрійович Мотильчак та педпрацівники закладу, а також представники Вінниччини – голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Георгійович Пугачов, заступник голови Вінницького обкому Профспілки освітян Світлана Віталіївна Горобець, голови районних, міських та вузівських профорганізацій.
Начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Мукачівської міської ради Катерина Олександрівна Кришінець-Андялошій відзначила, що місцеве самоврядування робить для освіти Мукачева дуже багато: усі вчителі забезпечені заробітною платою, педпрацівники та господарсько-адміністративний персонал на День працівника освіти отримали премії, в кінці року всі працівники галузі освіти отримують за сумлінну працю «тринадцяту зарплату», як додаткове преміювання за результативну працю.
У місті функціонує 17 загальноосвітніх та 23 дошкільних навчальних заклади і 6 навчально-виховних комплекси. Усе матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів міста фінансується за кошти міського бюджету. Кожен кабінет у всіх навчальних закладах отримав мультимедійний комплекс, капітально відремонтований Центр дитячої та юнацької творчості, працює Центр позашкільної освіти. У всіх навчальних закладах замінюються старі меблі. Щороку відбувається капітальний ремонт кількох навчальних закладів.
Голова Мукачівського міського комітету Профспілки працівників освіти і науки Христина Степанівна Михайлова наголосила, що у місті працівники всіх навчальних закладів стовідсотково входять до Профспілки освітян. Крім того, Мукачівська міська організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з кращих профспілкових організацій Закарпаття за своєю активністю – бере участь у всіх конкурсах та змаганнях і впевнено тримає перше місце.
Голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Георгійович Пугачов від усіх вінничан висловив щиру вдячність освітянам м. Мукачево за теплий прийом і вручив пам’ятні подарунки.
На завершення семінару учні 6-Б класу НВК «Гармонія» представили присутнім чудовий мюзикл «Ніч перед Різдвом» на чолі з режисером-постановником, учителем музичного мистецтва, класним керівником 6-Б класу Ларисою Андріївною Сабов.
У межах семінару освітяни Вінниччини також мали можливість відвідати одну з найцінніших історичних і військово-архітектурних пам'яток Закарпаття XIV–XVII століть Мукачівський замок Паланок тощо.
Виїзний семінар профспілчан Вінниччини на Закарпатті

Виїзний семінар профспілчан Вінниччини на Закарпатті

Виїзний семінар профспілчан Вінниччини на Закарпатті

Виїзний семінар профспілчан Вінниччини на Закарпатті

Виїзний семінар профспілчан Вінниччини на Закарпатті