Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Одеса – перлина біля моря.

Одеса – перлина біля моря.

Після рясних весняних дощів нарешті настало довгоочікуване тепло. Саме у цю спеку вирушили члени профспілки Літинського району на екскурсію до Одеси. Адже кожен, хто чує назву цього міста, завмирає в передчутті відвідати його. А хто тут був, обов'язково хоче повернутися. І не дивно. Одесу недарма називають перлиною біля моря. Тут є, на що подивитися. Розпочалась наша екскурсія із центра міста на Соборній площі від Спасо-Преображенського собору , який зроблено з білого мармуру. Ввійшовши до собору завмираєш від неймовірної краси. Відірвати очі було неможливо. По ліву сторону від собору знаходиться пам`ятник князю Воронцову. Прах князя покоїться у соборі.
На перетині вулиць Дерибасівської та Преображенської. поряд із пам`ятником Утьосову і Потьомкінськими сходами розташований готель «Пасаж». Від собору, пройшовши через Пасаж, ми потрапили до центральної вулиці Одеси Дерибасівська. Ніщо не опише вам Одесу і самих одеситів краще, ніж головна вулиця міста. Дерибасівську, яку по праву вважають серцем південної Пальміри. Місцеві жителі дуже люблять цю вулицю і дбайливо зберігають її особливу атмосферу. Роман Ільфа і Петрова «12 стільців» став улюбленою книгою багатьох людей, а фрази з цієї книги давно є крилатими. Найпопулярніші з них прикрашають пам'ятник Ільфу та Петрову «12-тий стілець». Неподалік знаходиться пам’ятник Утьосову. Відомий артист зображений під час відпочинку на лавці, тому виявилось багато охочих сфотографуватися. Потім наша екскурсія пролягла через Міський сад, який є окрасою та райським куточком міста, де ми змогли трішечки передихнути від неймовірної спеки.
Одеса завжди приваблювала туристів морем, гумором і, звичайно, унікальними спорудами. А що може бути дивовижнішим за житловий будинок без бічної стіни? Історія будинку Будинок-стіна має декілька назв: плоский будинок, відьмин будинок, який розташований неподалік від Катерининської площі.
І ось славнозвісні Потьомкінські сходи. Усі великі й прекрасні вчинки роблять заради кохання. У середині 19 століття князь Михайло Воронцов зробив подарунок своїй дружині Єлизаветі, розпорядившись побудувати сходи, які б поєднували розташований біля моря порт і саме місто. Довжина сходів складає 142 метри. Подолати 192 сходинки нелегко тому поряд є фунікулер. Зі сходів відкривається краєвид на морський вокзал та на саме море, яке нас манило до себе: пірнути та освіжитись. Поряд біля сходів розташований пам`ятник Дюку де Рішельє. Завдяки йому місто перетворилося на великий порт. Жителі стали вважати Рішельє засновником Одеси, хоча вона вже існувала до нього, вдячні одесити спорудили йому пам`ятник в 1828 році як людині, що поклав початок добробуту Одеси.
У колоритному місті є відомий Національний академічний театр опери та балету. Сьогодні одесити жартівливо порівнюють його із «віденським тортом», а театрали усього світу називають «найкращим творінням австрійських архітекторів» та «перлиною європейського бароко». Тому й не дивно, що Одеський оперний театр, якому вже більше 125 років, по праву посідає одне з найпочесніших місць у списку найгарніших споруд України.
Продовжили ми екскурсію відпочинком на морі у смт Коблево Миколаївської області. Два дні ми купались у дзеркально чистому і теплому морі та ніжились на гарячому піску. Ми вдячні Оксані Олександрівні за чудово проведений час. Повернулись додому засмаглі та відпочивші і ніяка спека не зашкодила нашим планам. А Одеса - настільки колоритна і цікава, що, одного разу побувавши, хочеться знову і знову повернутись.
Одеса – перлина біля моря.

Одеса – перлина біля моря.

Одеса – перлина біля моря.