Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (7)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Серпнева конференція 2021 року

Серпнева конференція 2021 року

28 серпня 2021р. у Вінниці відбулась щорічна конференція педагогічних працівників міста. На ній обговорили підсумки роботи галузі у минулому навчальному році та головні завдання і виклики на найближчу перспективу.

Участь у конференції взяли Вінницький міський голова Сергій Моргунов, заступниця міського голови Галина Якубович, директорка Департаменту освіти Оксана Яценко та голова Вінницької міської організації профспілки працівників освіти Петро Соловей.
Директорка Департаменту освіти Оксана Яценко зробила детальний аналіз освітнього процесу минулого начального року, який став справжнім випробовуванням на якість всієї системи освіти вінницької громади. Зупинилась на досягненнях та проблемах, окреслила завдання на новий навчальний рік.

У своєму виступі голова міської організації Профспілки освітян Петро Соловей зупинився на ролі профспілок у сучасних умовах, відзначив високі досягнення освітян Вінниці завдяки тісній співпраці з Департаментом освіти та міською владою.

Спілкуючись з освітянами, міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що освіта в Вінницькій громаді і надалі залишається головним пріоритетом.
Незважаючи на серйозні виклики, пов'язані із пандемією COVID-19, фінансування галузі освіти у місті щороку збільшується.
Видатки на освіту складають не менше 30% всього міського бюджету. У 2021 році вони становлять 1563,4 млн грн., що майже на 252 млн грн (або на 19%) більше, ніж у попередньому.

У громаді продовжують розширювати мережу дошкільних освітніх закладів, створюючи додаткові місця для діток та нові робочі місця для освітян. Першого вересня буде введено в експлуатацію садочок по вул. Ватутіна на 6 груп, триває реконструкція дитячого садка №16 на вул. Зерова. Також у планах ввести в експлуатацію заклад дошкільної освіти у Вінницьких Хуторах. Будівництво закладу здійснюється інвестором, а в бюджеті громади передбачили кошти на придбання обладнання та інвентарю – 5,2 млн грн.

Триває процес термомодернізації шкіл та дитячих садочків Вінниці. І уже на кінець 2021 року у місті буде комплексно утеплено 18 садочків та 14 шкіл.
В закладах освіти продовжують створювати і належну спортивну базу. За останні 5 років на територіях шкіл побудовано 8 стадіонів, збудовано 9 мультифункціональних спортивних майданчиків та 5 дитячих ігрових майданчиків.

Головним викликом нового навчального року залишається пандемія COVID-19. У закладах подбали, щоб освітній процес відбувався із дотриманням усіх карантинних вимог. Цьогоріч на придбання медичних масок, дезінфікуючих засобів, мила та паперових рушників у міському бюджеті передбачені видатки у сумі 8,4 млн. грн. Міський голова закликав освітян прискорити імунізацію, аби в новому навчальному році працювати в офлайн-режимі.

Серпнева конференція 2021 року


Серпнева конференція 2021 року


Серпнева конференція 2021 року


Серпнева конференція 2021 року