Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




Підкоряли Говерлу

Підкоряли Говерлу     З 17 по 19 травня 2013 р. колектив працівників НВК с. Жван за сприянням голови районної ради Профспілки працівників освіти Мурованокуриловецького району Мудрика В.Ф. побував на екскурсії в Карпатах.
     Екскурсія розпочалась із знайомства з містечком Ворохта, де нас гостинно прийняла турбаза «Смерека». Потім підкоряли вершину Говерла, що було справжнім випробуванням. Але наші зусилля були варті того, ми мали нагоду милуватися неперевершеними краєвидами карпатських вершин, полонин, віковічних смерекових лісів. По дорозі на Говерлу більшість з нас вперше побачили цвіт оспіваної червоної рути, насолоджувались запахами чорниці, ялівцю, були у захваті від тамтешньої рослинності.
     Наступного дня ми побували у Буковелі, де були приємно вражені гармонійним поєднанням довершених архітектурних форм та природної краси, яку могли спостерігати з висоти пташиного польоту, катаючись на канатній підйомній дорозі.
     Далі наш маршрут пролягав через мальовниче містечко Яремча: ходили стежками Довбуша, спостерігали за водоспадами на швидкоплинному Пруті, а також могли придбати українські сувеніри, які гостинно пропонували місцеві жителі. Завершилася ця чудова подорож відвідуванням відомого на всю Україну музею писанки в м. Коломия.
     Колектив НВК с. Жван вдячний голові районної ради Профспілки працівників освіти Мурованокуриловецького району Віктору Федоровичу Мудрику, голові профкомітету Ткачику В.М. за чудово організовану подорож, яка ще більше згуртувала колектив та подарувала нам незабутні