Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » ДОПОМОЖИ ГЕРОЯМ АТО!

ДОПОМОЖИ ГЕРОЯМ АТО!

ДОПОМОЖИ ГЕРОЯМ АТО! Близько тисячі вінничан нині знаходяться у зоні АТО — у 9-ому батальйоні територіальної оборони Вінницької області, у військовій частині 3008 Національної гвардії, у батальйоні «Вінниця» МВС України та у зведених загонах міліції УМВС України у Вінницькій області, а також у батальйоні територіальної оборони «Айдар» ЗСУ. Вони, ризикуючи життям і здоров’ям, боронять нашу Батьківщину.
Вінницька молодіжна рада ініціювала благодійну акцію «Молодь, допоможи героям АТО!». Мета акції — збір потрібних речей для наших героїв-земляків. Це одяг (обов’язково темного кольору), ліки та засоби гігієни.
До акції активно долучились не лише студенти, а й викладачі і співробітники Вінницького національного технічного університету.
Збір речей і фінансових пожертв від студентської спільноти курує студентська профспілкова організація ВНТУ.
Серед викладачів і співробітників вишу організаційні клопоти взяла на себе первинна профспілкова організація працівників ВНЗ.
Доставкою матеріальної допомоги нашим бійцям у зону АТО опікуватимуться представники Вінницької міської ради та Вінницької молодіжної ради.
Також самовіддано опікуються захисниками Вітчизни, які нині перебувають на лікуванні у Вінницькому госпіталі, волонтери, члени профбюро АГЧ Вінницького національного технічного університету Лариса Бардась та Любов Тарасюк.

Довідуючись, що є найнеобхіднішим і найнагальнішим для поранених бійців, збирають кошти, а потім купують потрібні речі.

Беручи до уваги обмеженість ресурсів, діють з максимальною раціональністю. У липні зібравши понад три тисячі гривень, купили тканину, а потім самі пошили постільну білизну. Отримали 21 комплект, 10 простирадл і кілька наволочок. Схоже діяли і згодом — купили тканину і самі пошили 80 рушників.

У серпні у приймальне відділення військового госпіталю передали майже 2 тисячі гривень і 15 sim-карток life:) і Київстар.

Днями відвідали хірургічне відділення вінницького військового госпіталю. Пораненим бійцям передали виноград, цукерки, печиво і пиріжки з яблуками, які спекли самі. Безумовно, вони солдатам смакували найбільше.

Воїну Петру Вергуну з Житомирщини, якому ампутували ліву стопу передали 1200 гривень, які зібрали для нього працівники адміністративно-господарчої частини вишу.

Попри волонтерські клопоти, знаходять час просто порозмовляти з солдатами. Вислухати чужий біль, подякувати за жертовність, зігріти і підтримати материнською любов’ю. Почасти видужати таке спілкування допомагає так само дієво, як і найефективніші ліки.

Сюжет про волонтерів Вінницького національного технічного університету Ларису Бардась та Любов Тарасюк пройшов в ефірі Вінницького державного телебачення.