Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (11)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » Туристичний зліт для педагогів Піщанського району.

Туристичний зліт для педагогів Піщанського району.

Відшумів рясними дощами благодатний травень і тепле літо повністю вступило в свої права і саме в цю чудову пору для педагогів Піщанського району стало традиційним проведення районного туристичного зльоту. У цьому році зліт проводився у мальовничому лісовому урочищі біля села Яворівки. Програма зльоту була розрахована на два дні і передбачала участь команд у різних конкурсах.
На відкриття зльоту завітали голова села Яворівка Володимир Шахрай, начальник відділу освіти Ольга Ременяк та голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки Ніна Щербата. Їхні напутні слова ще більше згуртували команди та додали кожному віри у власні сили. Веселий та запальний танець, організований ведучими, згуртував усіх, став гарним початком змагань. Команди починали свій виступ із представлення, в якому треба було як найкраще розповісти про себе та власні таланти. Саме тут найповніше розкрилися здібності наших учителів. На суд журі були представлені пісні, танці, театралізовані постановки.
Кожна з 14 команд повинна була облаштувати місце для ночівлі та приготувати вечерю. Визначити першість у цьому конкурсі було ой як не просто, бо кожна команда так влаштувала свої «житла», що вибрати, котре із них краще, було непростою справою.
Найпершою необхідністю туриста – є вміння швидко і правильно розвести вогонь, тому програма змагань мала і такий конкурс. Із завмиранням серця кожна команда чекала того моменту, коли перегорить ниточка, натягнута над вогнищем, бо саме цей момент вважається результатам цього виду змагань.
А яких тільки вузлів не нав’язали наші педагоги! І найголовніше, що всі вони були виконані правильно і надійно, адже вони є запорукою збереження життя під час небезпечних переправ.
За розвагами і конкурсами ніхто і не помітив, як сонце скотилося за обрій. Над лісом синіли димки від вогнищ, розносилися пахощі смаженого м'яса та картоплі, линули звуки гітар та всім відомих туристичних пісень.
Ранком наступного дня змагання продовжувались, і всі із хвилюванням спостерігали за тим, як команди долали смуги перешкод, складали наплічник, розкладали на швидкість намет, та демонстрували свої вміння вправно керувати велосипедом.
Інтригою для всіх було те, яка із команд буде першою, хто здобуде перехідний кубок районних змагань із туризму. П’єдестал переможців у ІV туристичному зльоті педагогічних працівників Піщанського району дістався командам ЗОШ І-ІІІ ст.. с. Студена ( І- місце), Піщанський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей» (ІІ- місце) та Піщанський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» (ІІІ – місце).Переможці були нагороджені грамотами відділу освіти та районної профспілкової організації працівників освіти і науки, відзначені цінними подарунками райкому Профспілки.
Вперше брала участь у зльоті команда дошкільних закладів, її учасники показали гарні результати, тому й отримали заохочувальну грошову премію.
Емоції переповнювали усіх, друзі ділили радість перемог, прибирали свої території, щоб через рік зустрітися знову, щоб знову сказати один одному: «Здраствуйте, колеги, друзі - туристи!»


Туристичний зліт для педагогів Піщанського району.

Туристичний зліт для педагогів Піщанського району.

Туристичний зліт для педагогів Піщанського району.

Туристичний зліт для педагогів Піщанського району.

Туристичний зліт для педагогів Піщанського району.