Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Весняний вогник нестаріючих сердець.

Весняний вогник нестаріючих сердець.

5 березня 2019 р. у смт Браїлові Районний Будинок творчості школярів та юнацтва приймав особливих гостей: ветеранів педагогічної праці, жінок-освітян, Жмеринського району, які фактично все своє трудове життя присвятили навчанню і вихованню дітей. На «Святковий вогник» було запрошено близько 40 педагогів - ветеранів , в числі яких колишні керівники та заступники директорів закладів освіти Жмеринського району, голови профспілкових комітетів, методисти відділу освіти. Святкове зібрання поєднало і своєрідну урочисту нараду, і концерт , і коло спілкування.На початку зустрічі жінок-педагогів привітали голова ради районної профспілки працівників освіти Бойчук С.А., начальник відділу освіти , депутат Жмеринської районної ради Цимбал І.В., Браїлівський селищний голова Резидент В.Д.
Те, з яким щирим інтересом запрошені слухали розповідь-презентацію начальника відділу освіти Цимбал І.В. про сучасний стан , здобутки і перспективи освітньої галузі району, доводить, що реалії рідної школи залишаються в полі зору наших ветеранів, спонукають їх , в міру своїх можливостей, чи порадами, чи діями допомагати молодшим колегам, підтримувати зв'язок зі своїми вихованцями .
Справжній святковий настрій подарували присутнім на «вогнику-зустрічі» самодіяльні виконавці та колективи. Власні пісні про родинне тепло, любов і весну виконав композитор-аматор Володимир Рибак, музичні вітання прозвучали у виконанні Браїлівських вокальних ансамблів « Мрія» та « Берегиня». З особливою душевністю, тактовністю, умінням керувати емоційним настроєм публіки спрямовувала хід свята ведуча та співорганізатор заходу, директор районного Будинку Творчості школярів Алла Ланова.
Але найбільш змістовною, цікавою, живою у цей день стала своєрідна естафета спогадів, роздумів, побажань і пропозицій головних героїнь свята. Кожна з учасниць «Кола спілкування» натхненно, емоційно, з молодим блиском очей, розповіла про свої перші професійні кроки, згадала романтичні, драматичні та забавні епізоди шкільного життя. З великим захопленням слухали спогади 86-річної Блаженко Анастасії Єфремівни, в минулому учителя та директора Дубівської школи, з більш як 40-річним стажем педагогічної діяльності. В ході своєї розповіді Анастасія Єфремівна представила фотографію 1962 р. на якій запропонувала знайти серед її учнів-третьокласників Івана Бевза, на даний час директора Мартинівської школи, найдосвідченішого з керівників закладів освіти району.
Організаторам зустрічі було відрадно спостерігати з якою теплотою, радістю, бадьорим настроєм і вдячністю сприймають наші освітянські берегині кожен епізод святкової програми. На пам’ять про незабутню зустріч усім почесним гостям були, за традицією, вручені листи-подяки, сувеніри і, звичайно ж, квіти. « Сьогодні у нас особливе зібрання жінок: шляхетних, авторитетних, інтелектуальних, творчих, впевнених в собі, назавжди відданих улюбленій справі, високій меті», - зазначив, як основну ознаку свята, у своєму вітанні голова ради районної Профспілки працівників освіти Бойчук С.А.

Весняний вогник  нестаріючих  сердець.

Весняний вогник  нестаріючих  сердець.

Весняний вогник  нестаріючих  сердець.

Весняний вогник  нестаріючих  сердець.

Весняний вогник  нестаріючих  сердець.