Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Крізь веселкову арку - в райдужне майбуття!

Крізь веселкову арку - в райдужне майбуття!

Є гарна народна прикмета: той, хто пройде під веселковою аркою, прямує назустріч щасливому майбутньому. Веселка, райдуга чи арка раю – це і надія, і дороговказ, і символ щастя.
16 травня освітянам та школярам Жмеринського району – учасникам свята «Обдаровані діти – гордість Жмеринщини» організатори цієї грандіозної події подарували дивовижну можливість пройти крізь «Райдужні ворота» в країну Дитинства й Творчості, Таланту й Оптимізму. Адже художній задум свята полягав у тому, що його головним дійовим особам ( а їх майже дві сотні!) в залежності від номінації, в якій їх віншуватимуть за визначні здобутки, присвятили один із кольорів веселки, кожен з яких має певну смислову символіку та естетичну ідею.
А вшановували в цей день педагогів та учнів закладів освіти району за здобуті у 2018 році визначні досягнення в предметних олімпіадах, творчих та наукових конкурсах, культурно-мистецьких фестивалях.
Святкова дія розгорталась за двома сюжетними лініями: перша – нагородження переможців. На сцену запрошували учнів та учителів-наставників для вручення дипломів, грамот та грошових премій, відповідно до визначених номінацій : «Призери обласних олімпіад», « Олімпіадний дебют», «Учительська еліта Жмеринського району»,
«Юні знавці українського слова», « Творче покоління» та ін. Супроводжувала церемонію нагородження яскрава концертна програма за участю колективів та виконавців, що стали лауреатами районного та обласного етапів фестивалю «Проліски надії».
Традиційно вітати молоду творчу еліту Жмеринського району і її талановитих наставників та вручати заслужені нагороди прийшло багато почесних гостей, які в значній мірі також сприяли високим досягненням освітян Жмеринщини: Крученюк О.В. – заступник голови Вінницької ОДА, Легеза О. В. – голова Жмеринської райдержадміністрації, Малярчук В. Г. – голова Жмеринської районної ради, Мельник Т. І. – директор Вінницького обласного Будинку творчості учителів, Усатенко І.А. – зав. відділом роботи з обдарованими дітьми КВНЗ ВАНО, кандидат історичних наук, а також голови сільських рад, підприємці-меценати, представники громадських організацій району.
У своєму вступному виступі начальник відділу освіти РДА Цимбал І.В. визначила основні складові успіху переважної більшості колективів закладів освіти району:
«У 2009 році у нас була започаткована районна програма «Обдаровані діти», що дало можливість створити різнопланову організаційну, науково-методичну, матеріально-фінансову систему стимуляції усіх учасників освітнього процесу, завдяки якій щорічно зростає рівень якості знань учнів сільських шкіл, а затим й збільшується кількість призових місць в обласних олімпіадах, які завойовують школярі разом зі своїми наставниками. Тільки згадаймо: 2013 – 9 призових місць ; 2014 - 16 ; 2015 – 12; 2016 – 13. У 2017 році - 19 перемог ! І ми були впевнені , що це вже абсолютний рекорд, але, слава Богу –ні, тим, хто працює і вдосконалюється, постійно прагне нових вершин, додається сили і вміння. Поточного року – новий власний рекорд ! - 20 призових місць в області .»
Крім того на рахунку району - три призових місця в обласному конкурсі ім. Т.Шевченка, одне – в олімпіаді з української мови імені П. Яцика.
І найбільш визначні досягнення: вперше в історії Жмеринського району дев’ятикласник Мартинівської школи Костянтин Загнітко ( вчитель-наставник Габрик Н.В. ) посів перше місце у всеукраїнській олімпіаді з правознавства; учениця 5-го класу Станіславчицької школи Яна Кринична ( вчитель-наставник Півнюк Г.І.) посіла друге в Україні місце в республіканському етапі Восьмого мовно-літературного конкурсу.
Учениця 5 кл. Кам’яногірської школи І-ІІ ст. Чернюк Софія, що брала участь у чемпіонаті з розв’язування логічних задач, відібрана до збірної команди України на ХІХ Математичний Кубок Європи у Парижі.
Учителі району два роки поспіль виборюють перше місце в області у професійному конкурсі «Учитель року». У 2018 р. перемогу здобула Лісовська Наталія Романівна, вчителька фізики Сербинівського НВК. Є також багато серйозних перемог в обласних і всеукраїнських етапах наукових та творчих конкурсів.
Плідна та ефективна реалізація програми «Обдарованість» була б не можлива без підтримки голови Жмеринської районної державної адміністрації О. В. Легези , голови Жмеринської районної ради В. Г. Малярчука , усього депутатського корпусу району.
Відрадно відзначити, що основні напрямки районної програми « Обдарованість» активно втілюють в життя й у новостворених Северинівській та Гніванській об’єднаних територіальних громадах , тому з упевненістю можна сподіватись, що й там освіта буде пріоритетним полем діяльності .
Зусилля, прикладені для досягнення високих результатів і учнями, і учителями,належним чином оцінено. Усі переможці та призери ІІ, ІІІ, ІV етапів предметних олімпіад, інших наукових, творчих, мистецьких конкурсів отримали грошові винагороди на загальну суму 97,5 тис. грн. З бюджету профспілкової організації було виділено 17 тис. грн. на відзначення дипломантів та лауреатів мистецького фестивалю « Проліски надії». Сума преміальних окремих, найбільш продуктивних переможців, як учнів, так і їхніх наставників, склала кілька тисяч гривень.
Навчальні та творчі здобутки освітян району вкотре підтверджують тезу: сільська школа є й надалі залишатиметься потужним і сучасним осередком освітнього та культурно-духовного формування нового покоління громадян України, за умови реальної підтримки з боку державної та місцевої влади .

Крізь веселкову арку  - в райдужне майбуття!

Крізь веселкову арку  - в райдужне майбуття!

Крізь веселкову арку  - в райдужне майбуття!

Крізь веселкову арку  - в райдужне майбуття!

Крізь веселкову арку  - в райдужне майбуття!