Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Партнерські стосунки липовецько-козятинських освітян стають міцнішими.

Партнерські стосунки липовецько-козятинських освітян стають міцнішими.

На сьогоднішньому етапі розвитку освіти України велика увага приділяється співпраці педагогів з різних її куточків. Вже багато років поспіль обмінюються досвідом, надбаннями у різних напрямках діяльності і освітяни Козятинщини на чолі з Аліною Діденко та Липовеччини під керівництвом Інни Косач. Відповідно до «Договору про дружбу та співробітництво в галузі освіти між Липовецьким та Козятинським районами», підписаного начальниками відділів освіти восени 2018 року, сонячного квітневого дня відбувся семінар-зустріч керівників закладів загальної середньої освіти районів на липовецькій землі.
Привітно зустрічали колег з Козятинщини начальник відділу освіти Липовецької районної державної адміністрації Інна Косач та голова Липовецької районної організації Профспілки працівників освіти Володимир Кучер. Учасники семінару відвідали 4 заклади освіти, кожен з яких мав свої особливості.
Дружня атмосфера панувала у Вахнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Шевченко Т.С.), де велика увага приділяється заняттям східними видами спорту. Також заклад вирізняється своєрідним вирішенням питання вироблення тепла для опалення приміщення школи.
У мальовничому селі Сививківці козятинчан зустрічали українські мелодії у виконанні духового оркестру ЗОШ І-ІІ ступенів. Директор школи Дячук Наталія Михайлівна представила досвід роботи у напрямку родинного виховання. Учасники семінару мали змогу побачити майстер-класи від майстринь села, а саме: оформлення імбирного печива, створення лялки-мотанки та вишивки. Невелика шкільна родина вразила усіх своєю гостинністю та доброзичливістю.
У сусідньому селі Приборівка освітяни відвідали дошкільний навчальний заклад «Білочка» (завідувач Ковбасюк Н.В.). Про організацію роботи садочка мову вів сільський голова Березюк Анатолій Федорович. Присутні зацікавились сучасним оформленням його території.
Досвідом роботи над грантовими проектами поділились у Турбівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (директор Вудвуд М.В.) Свою діяльність з даного питання цікаво і змістовно презентувала заступник директора з методичної роботи Навожко Олена Павлівна.
У відвіданих закладах загальної середньої освіти учасників зустрічі цікавило питання створення нового освітнього простору, матеріального забезпечення та навчання учнів 1 класу в умовах реалізації Концепції НУШ. Семінар супроводжувався обміном думками та обговоренням актуальних питань сьогодення.
Крім цього захід приніс приємні митті несподіваних зустрічей із давніми друзями. Дав можливість козятинчанам та липовчанам згадати юність та поринути у щасливі студентські роки.
В кінці зустрічі усі підтримали пропозицію про будівництво педагогічних мостів між окремими школами Козятинщини і Липовеччини.
Присутні висловили вдячність начальникам відділів освіти Аліні Діденко та Інні Косач, районним організаціям Профспілки працівників освіти і науки в особах Олени Старушок та Володимира Кучера за організацію професійного, сповненого радісних емоцій заходу.
Нові позитивні враження та ідеї отримав кожен з учасників семінару, яка є дієвим партнерством у розвитку освітніх закладів Козятинського та Липовецького районів.
Сподіваємось на продовження співпраці та чекаємо на нові зустрічі.

Учасники семінару

Партнерські стосунки липовецько-козятинських освітян стають міцнішими.

Партнерські стосунки липовецько-козятинських освітян стають міцнішими.

Партнерські стосунки липовецько-козятинських освітян стають міцнішими.

Партнерські стосунки липовецько-козятинських освітян стають міцнішими.