Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Вебінари - це здорово!

Вебінари - це здорово!

Дистанційне навчаня, онлайн уроки, робота на віртуальних навчальних платформах… Ще рік назад це було майже фантастикою, а зараз - учнівсько-вчительська реальність. Карантин вплинув та вніс корективи в роботу, побут, життєві плани кожного з нас…

Для якісного надання інформації вихованцям, впровадження нових методів роботи та проведення контрольних зрізів з опрацьованої учнями інформації та матеріалів, учителі також повинні, паралельно з учнями, навчатись. Адже кожен день з'являються якісь нововведення, нові прийоми, методики, способи більш ґрунтовного та якісного подання навчального матеріалу для учнів.

За сприяння фахівців – консультантів комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Липовецької міської ради проводиться фахова робота з педагогами – предметниками, надається допомога в вивченні та отриманні навиків роботи на освітніх платформах Google meet, Classroom, «Prometheus», Ukrainian English Language Teacher Learning Platform, EdEra, вебінари з mozaBook та mozaWeb від EdPro тощо. Дана робота є вкрай необхідною та проводиться постійно, особливо, протягом дії карантинних обмежень. Адже педагогу іноді складно самотужки опрацювати роботу з зазначеним ресурсом, навчитись з його допомогою доносити навчальний матеріал до учнів та ще й щоб учні були зацікавлені сприймати навчальний матеріал по той бік екрану монітора.

КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" налагоджує співпрацю з установами, структурними підрозділами вищих навчальних закладів, КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти" з метою підвищення кваліфікації працівників галузі освіти та для забезпечення кваліфікаційних вимог для проходження педагогічними працівниками фаховії атестації, яка проводиться на підставі отриманих знань від уповноважених на це установ з видачею сертифікатів.

Так, 8 квітня 2021 року відбувся вебінар для вчителів історії Липовецької територіальної громади на тему "Викладання історії та правознавства в умовах дистанційного навчання". Захід було організовано консультантом комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Липовецької міської ради Скоцькою Ю.В. спільно з викладачами Вінницького державного педагогічногго університету імені Михайла Коцюбинського кандидата історичних наук, доцента Мельничук Т.А., кандидата історичних наук, доцента Мазур І.В., кандидата історичних наук, старшого викладача Вальчук О.І., кандидата історичних наук, доцента Лапшина С.А.та за фінансового сприяння Липовецької РО профспілки працівників освіти та науки (керівник Кучер В.В.).
У ході занняття вчителі мали можливість ознайомитися з наступними питаннями:

- Padlet - будь у тренді. Застосування онлайн-сервісу Padlet на уроках історії (спікер: Мельничук Т.А.),
- Тести - робота з Google Forms та оцінювання на базі вебсервісу Google (спікер: Мазур І.В.),
- Онлайн інструменти для пояснення економічних взаємодій у шкільному курсі "Громадянська освіта" (спікер: Вальчук О.І.),
- Нормативно-правове забезпечення освітнього процесу в умовах дистанційного навчання (спікер: Лапшин С.А.).

Змістовні матеріали та майстерно підготовленні виступи повністю задовольнили очікування слухачів. Як результат, усі учасники отримали сертифікати. Щира подяка організаторам заходу та викладачам ВДПУ ім. М. Коцюбинського за плідну роботу.

Надалі консультантами КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Липовецької міської ради заплановано продовжувати співпрацю та розвивати цей напрямок щодо професійного розвитку педагогів закладів освіти та підготовки вчителів інших предметів.
Вебінари - це здорово!

Кучер Максим,
студент 1 курсу ВНТУ

Вебінари - це здорово!
Вебінари - це здорово!
Вебінари - це здорово!
Вебінари - це здорово!
Вебінари - це здорово!
Вебінари - це здорово!