Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (8)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » МОН: вимоги Профспілки підтримуються

МОН: вимоги Профспілки підтримуються

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет підтримує вимоги Профспілки працівників освіти і науки України до Парламенту та Уряду, що стосуються вирішення проблем у освітньої галузі.
Вимоги анонсовано на сайті Профспілки разом з інформацією про те, що 3 грудня 2020 року Профспілка бере солідарну участь у акції протесту ФПУ проти звуження прав та гарантій членів профспілок.
«Ознайомився з вимогами Профспілки працівників освіти і науки України. Як освітянин повністю їх підтримую. Постійно виступаю за дотримання прав педагогів на гідну зарплату та соціальний захист. Розумію, що фінансування освітньої галузі має бути одним із пріоритетів. Економити на освіті не можна», – йдеться у Телеграм-каналі Сергія Шкарлета.
Разом із тим, він вказує, що процес формування проєкту Державного бюджету на 2021 рік був дуже складним і що постійно ведуться перемовини з Мінфіном та народними депутатами, щоб не переносити на пізніший термін наступне збільшення ще на 8,4%.

Очільник міністерства інформує, що прогнозний зведений бюджет-2021 на освіту до другого читання становить 295,6 млрд грн (Державний та місцеві), з них видатки на освіту без місцевих бюджетів – 169,6 млрд грн.

Також на наступний рік передбачено нову субвенцію для закладів освіти на боротьбу з пандемією коронавірусу. У проєкті бюджету на ці заходи закладено 1 мільярд гривень.

Згідно з проєктом Держбюджету-2021 загальні видатки на освіту становлять 6,6% від ВВП.

МОН: вимоги Профспілки підтримуються

Джерело: pon.org.ua