Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Спільний лист Міністерства освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

Спільний лист Міністерства освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на запити стосовно встановлення з 1 січня 2017 року розміру посадових окладів керівним працівникам навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад», «дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад» (далі - навчально-виховний комплекс) повідомляють.
Постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від ЗО серпня 2002 р. № 1298» передбачено підвищення з 1 січня 2017 року на 2 тарифні розряди посадових окладів та ставок заробітної плати всім педагогічним працівникам навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а саме загальноосвітніх навчальних закладів усіх ступенів та типів, шкільних відділень навчально-виховних комплексів, дитячих будинків, а також професійно-технічних навчальних закладів, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.
Підвищення посадових окладів педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, здійснюється з 1 вересня 2017 року.
Зважаючи, що керівник навчально-виховного комплексу та його заступник з навчальної та/або навчально-виховної роботи забезпечують організацію здобуття учнями відповідної загальної середньої освіти на тому ж рівні, що й працівники загальноосвітніх навчальних закладів на аналогічних посадах, оплата праці таких працівників має здійснюватися за рахунок коштів
освітньої субвенції, а отже, їх посадові оклади необхідно підвищити на 2 тарифні розряди з 1 січня 2017 року.
Разом з тим, органам місцевого самоврядування надано право приймати рішення про підвищення посадових окладів педагогічним працівникам закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, зокрема дошкільних відділень навчально-виховних комплексів «загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад», «дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад» у більш ранні терміни.


Завантажити:Schodo-vstanovlennya-posadovih-okladv-kervnim-pracvnikam-navchalno-vihovnih-kompleksv.pdf [77,52 Kb] (cкачиваний: 39)