Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Спільний семінар освітян в Тернопільській області

Спільний семінар освітян в Тернопільській області

Згідно плану роботи комітету Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки упродовж 14-16 червня на теренах Тернопільщини відбувся семінар управлінсько-профспілкового активу освітян Вінниччини, який організувала Тернопільська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Метою цього заходу став обмін досвідом з питань забезпечення ефективної співпраці виборних профспілкових органів та управлінських структур освітньої галузі Тернопільської області в умовах запровадження адміністративно-територіальної реформи.
Відкриття семінару відбулося на базі Скориківської ЗОШ І-ІІІ ст. У роботі семінару взяли участь начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, начальники органів управління освіти Підволочинської селищної та Скориківської сільської рад, адміністрація та профспілковий комітет Скориківської ЗОШ І-ІІІ ст., керівники Скориківської ОТГ.
Голова Вінницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Пугачов зауважив, що Тернопільська область недарма була вибрана для проведення семінару, адже вона пішла набагато вперед у процесах створення ОТГ: має 36 територіальних громад та 19 опорних шкіл. Важливо перейняти досвід тернопільчан, з’ясувати проблеми, з якими вони стикалися під час створення ОТГ, бо від працівників освітньої галузі залежатиме збереження цієї галузі в області, районі, територіальній громаді, а відповідно і рівень освіти.
За словами голови Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Людмили Мокей, управлінці та профспілчани повинні напрацьовувати спільні дії та заходи, вибирати такі методи й інструменти управлінської і профспілкової діяльності, які зможуть сприяти сталому розвитку громад, а, отже, позитивно відображатися на галузі освіти та кожному освітянину зокрема.
Під час зустрічі у Скалатській ОТГ голова громади і начальник відділу освіти розповіли про переваги й недоліки територіальних громад, про структурну організацію свого відділу освіти. Перший день семінару завершився зустріччю із начальником управління освіти, молоді та спорту Збаражської райдержадміністрації Світланою Демах та головою районної профорганізації Іваном Столярем.
Наступного дня відбулася зустріч із заступником голови Тернопільської ОДА Юрієм Юриком, головою Тернопільської обласної ради Віктором Овчаруком, начальником управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольгою Хомою та заступником директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Віктором Буняком, головою Вінницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергієм Пугачовим. Зокрема Віктор Овчарук підкреслив, що у створених ОТГ Тернопільської області існує конкурентна здорова боротьба, багато хто готовий приєднатися до громад. Навіть ті, хто раніше був проти децентралізації влади, тепер розказують, як добре перебувати у складі ОТГ. На прикладі Тернопільської області обговорилися важливі проблеми, що постали при запровадженні реформи децентралізації, та можливі шляхи їх вирішення.
Своїм досвідом в організації діяльності ОТГ також ділилися начальник відділу освіти Теребовлянської райдержадміністрації Йосип Кацан, голова Теребовлянської районної профорганізації Дмитро Слободянюк, голова Микулинецької ОТГ Дмитро Осіпчук, керівники загальноосвітніх навчальних закладів Теребовлянського району.
На третій день перебування делегації управлінсько-профспілкового активу освітян Вінниччини на теренах Тернопільщини було підведено підсумки семінару. Людмила Мокей не тільки на словах описала діяльність профспілкову та управлінську, голова презентувала усім підготовлену збірку матеріалів з «Профспілкового кур’єра» «Співпраця виборних профспілкових органів та управлінських структур освітньої галузі Тернопільщини в умовах запровадження адміністративно-територіальної реформи» (з досвіду діяльності обласної організації впродовж 2015–2017 років).
Делегація освітян Вінниччини щиро дякує тернопільчанам за гостинний прийом, надання теоретичних та практичних рекомендацій у створенні ОТГ і щиро бажає подальших успіхів на ниві виконання реформи децентралізації.
Спільний  семінар освітян в Тернопільській області

Спільний  семінар освітян в Тернопільській області

Спільний  семінар освітян в Тернопільській області

Спільний  семінар освітян в Тернопільській області

Спільний  семінар освітян в Тернопільській області

Спільний  семінар освітян в Тернопільській області