Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (7)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » » Про перерахунок пенсій пенсіонерам

Про перерахунок пенсій пенсіонерам

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 р. №795 затверджено «Порядок перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Цей порядок визначає механізм перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески.
Перерахунку підлягають пенсії, призначені за зверненнями, які надійшли до 31 грудня року, що передує року, в якому проводиться перерахунок.
Для перерахунку пенсій відповідно до частини другої ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування застосовується розмір заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, що склався станом на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок пенсії, обчислений відповідно до ст.40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», ст..24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» та інших законів, що стосуються чорнобильців, військовослужбовців.
Перерахунок пенсії проводиться шляхом збільшення заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком, але не менше зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.
Звертаємо увагу всіх пенсіонерів, у яких перерахунок пенсії має бути у 2014 році, на своєчасну подачу заяви про перерахунок пенсії до 31 грудня 2013 року у відділення Пенсійного Фонду України за місцем проживання.