Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Нарада та розширене засідання президії обласної організації Профспілки

Нарада та розширене засідання президії обласної організації Профспілки

17 листопада відбулась нарада та розширене засідання президії комітету Вінницької облорганізації Профспілки та голів районних, міських, вузівських профорганізацій.
Голова облорганізації Профспілки С. Пугачов проінформував голів членських організацій про парламентські слухання, в яких брав участь 16 листопада ц.р. Також дав оцінки ситуації щодо проблем фінансування закладів освіти та перспективи їх вирішення. Спільно з головами профорганізацій було обговорено зміни та доповнення до Статуту Профспілки працівників освіти і науки України у зв’язку із створенням об’єднаних територіальних громад тощо.
Юрисконсульт О. Кутик проінформувала про те, що з 1 січня 2017 р. пропонується встановити мінімальну заробітну плату у розмірі 3200 грн., а у погодинному розмірі - 19,34 грн. На підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери передбачено додаткові видатки в обсязі 28,3 млн. грн. Конкретні ставки заробітної плати працівникам освіт и з 1 січня 2017р. будуть встановлені Постановою Кабінету Міністрів України
У ст. 58,61 законопроекту «Про освіту» збережено існуючі державні гарантії педагогічним і науково-педагогічним працівникам та передбачено нові, зокрема, в оплаті праці.
Розмір посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічного працівника найнижчої кваліфікації передбачено в розмірі 3-х мінімальних заробітних плат, кожної наступної кваліфікаційної категорії – підвищення на 10%, посадовий оклад науково-педагогічного працівника - на 25 % більше від посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії.
Передбачено щомісячну доплату у розмірі 20% за сертифікацію, винагороду за сумлінну працю в розмірі посадового окладу, збереження середнього заробітку на період хвороби, каліцтва, мобілізації, надання творчої оплачуваної відпустки педагогічним та науково-педагогічним працівникам один раз на 10 років строком до 1 року., одержання службового житла та інше.

Реалізація цих та інших прав можлива із прийняттям закону «Про освіту» в новій редакції.
В проекті Закону «Про освіту» визначено поняття опорної школи та її філії. Разом з тим, відповідні Положення про опорну школу, філію не прийняті.
При створені опорних шкіл та їх філій необхідно керуватись Положенням про освітній округ в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016р. №79, ст. 9 Закону « Про загальну середню освіту » (типи ЗНЗ), Положенням про з’єднаний клас (клас-комплект) початкової школи у філії опорного закладу, затвердженим наказом МОН від 05.08.16р. № 944, Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.10 № 778.
На президії було розглянуто питання про підсумки роботи облорганізації Профспілки та членських організацій щодо літнього оздоровлення дітей у 2016 році тощо.
Нарада та розширене засідання президії обласної організації Профспілки

Нарада та розширене засідання президії обласної організації Профспілки

Нарада та розширене засідання президії обласної організації Профспілки

Нарада та розширене засідання президії обласної організації Профспілки