Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Травень 2024 (1)
Квітень 2024 (8)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)




» » Семінар новообраних голів первинних профорганізації

Семінар новообраних голів первинних профорганізації

Згідно річного плану роботи Вінницької районної організації Профспілки працівників освіти і науки та за програмою проведення Всеукраїнського тижня охорони праці, на базі Некрасівської СЗШ І-ІІІ ст.. 19 квітня 2016 р. відбувся семінар вперше обраних голів первинних профспілкових організацій загальноосвітніх навчальних закладів Вінницького району. Тема семінару «Проблеми охорони праці в навчальному закладі та шляхи її вирішення» є дуже актуальною. Адже за даними МОП, Україна посідає одне з перших місць в Європі за рівнем травматизму на виробництві. Так, на виробництві щорічно травмується близько 30 тис. людей, з яких приблизно 1,3 тис. – гине, близько 10 тис. – стають інвалідами, а більш 7 тис. людей одержують профзахворювання.
В країні щоденно на виробництві травмуються в середньому 140-180 осіб, з них 20 стають інвалідами, а 3-4 гинуть, внаслідок травм кожних шість годин гине одна людина, кожних вісім хвилин травмується одна людина.
Перед початком семінару директор Некрасовської школи Савченко М.Г. провів екскурсію для голів профорганізацій в шкільній картинній галереї. Колекція картин подільських художників, зібрана в школі, є унікальним мистецьким явищем серед навчальних закладів не лише району, а й області. З захопленням знайомились профспілкові лідери з творами Ф. Панчука, М. Чорного, О. Кізімової та ін..
Далі учасники семінару ознайомились з тим, як заслуховувати звіт директора школи щодо виконання окремих положень колективного договору. М. Савченко прозвітував зокрема про виконання розділу колективного договору «Охорона праці та здоров’я».
Голова первинної профорганізації Некрасівської СЗШ І-ІІІ ст.. М. Гринь ознайомила молодих колег з актуальними питаннями роботи первинної профспілкової організації. Присутні мали змогу отримати практичні поради щодо здійснення громадського контролю за станом охорони праці, проведення профспілкових заходів, оформлення документації. Всі учасники семінару отримали матеріали для проведення профілактичної роботи з попередження травматизму в навчальних закладах.