Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Змагалися освітяни …

Змагалися освітяни …

З далекого 1979 року на Липовеччині проводяться районні вчительські змагання з туризму і у цьому році Журавський лісовий масив уже 23-й раз радо зустрічав команди освітян Липовецького району. Приємно те, що дані змагання у цьому році вийшли на міжрайонний рівень, до змагань на запрошення липовчан приєдналась збірна команда Оратівського району.
Згідно поданих документів заявки на участь у змаганнях подали 10 команд, загальна кількість учасників становила близько 100 осіб.
Урочисте відкриття 23-х районних туристичних змагань на Кубок Профспілки освіти – 2015 відбулося за участю заступника голови Липовецької РДА Олега Фурманюка, який щиро вітав усіх колег (в минулому він також освітянин), які знайшли можливість прибути на змагання, начальника відділу Липовецької РДА Інни Косач та голови Липовецької районної організації Профспілки працівників освіти і науки Володимира Кучера, директорів закладів освіти та голів первинних профорганізацій.
Головний суддя змагань Дмитро Мікаелян ознайомив присутніх з планом-графіком проведення багатоборств та представив судейську колегію, адже судити учителів будуть педагоги Липовецького колегіуму ім..В.Липківського та їх учні – вихованці туристичного гуртка.
Конкурсно – спортивна програма першого дня змагань (8 червня 2015 року) включала у себе конкурси вкладання наплічника (1 місце – команда Трощанської ЗОШ, 2 місце – збірна команда Оратівського району, 3 місце – команда Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ). У змаганнях з встановлення намету команди посіли такі місця в турнірній таблиці (1 місце – команда Вахнівської ЗОШ, 2 місце – команда Лукашівської ЗОШ, 3 місце – команда Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ), відповідно туристська ватра (1 місце – команда Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ, 2 місце – збірна команда Оратівського району, 3 місце – команда Староприлуцької школи-інтернату).
Наступний день визначив кращих у змаганнях з техніки пішохідного туризму:
у змаганнях на дистанції "Смуга перешкод" перемогла команда Трощанської ЗОШ, друге місце посіла збірна команда Оратівського району, відповідно третє місце команда Лукашівської ЗОШ.
Найбільший вибух адреналіну у команд-учасниць був під час змагання з техніки водного туризму (катамаран-4, катамаран – 2, байдарка). Першість з водного туризму посіла збірна команда Оратівського району, друге місце команда Зозівської ЗОШ, третє місце команда Трощанської ЗОШ.
На приз Профспілки освіти під час туристичних змагань було проведено турнір з волейболу, де першість виборола команда Липовецької ЗОШ №2, за ними розмістились команди Трощанської ЗОШ та Вахнівської ЗОШ.
Сонце прямувало до горизонту і команди перейшли до кулінарного конкурсу «Сніданок туриста», під час якого команди-учасниці змагались з кулінарних вмінь в умовах походу. В даному конкурсі перемогла команда Трощанської ЗОШ, далі розмістились команди Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ та Лукашівської ЗОШ.
Другий день завершився конкурсом художньої самодіяльності та піснями під гітару біля туристичного багаття. Журі оцінило старання усіх учасників та віддало пальму першості команді Староприлуцької школи-інтернату за пісню «Ой служив я в пана…», друге місце команді Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ, третє команді Вахнівської ЗОШ.
Останній день визначив кращих у змаганнях з велотуризму, переможці розмістились в такому порядку: збірна команда Оратівського району, команда Трощанської ЗОШ, команда Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ.
У творчому конкурсі «Туристсько-краєзнавча вікторина» перемогли команди Трощанської ЗОШ, команда Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ та Лукашівської ЗОШ, такі ж місця посіли дані команди у змаганні з в’язання вузлів.
Фінішним акордом змагань були конкурси на кращу стінгазету, де перемогли команди Лукашівської ЗОШ, Трощанської ЗОШ, Вахнівської ЗОШ відповідно. Переможцем на кращу емблему стали команди Турбівської ЗОШ №2, Зозівської ЗОШ та Вахнівської ЗОШ.
Змагання підійшли до свого завершення. Кульмінацією дня стало визначення переможців та нагородження учасників. Згідно результатів перше місце, головний приз та Кубок Профспілки-2015 здобула команда Трощанської ЗОШ 1-2 ступенів, друге місце - збірна команда Оратівського району, третє місце - команда Турбівської ЗОШ №1- Новоприлуцької ЗОШ.
Переможця в номінації « Художня самодіяльність» команду Староприлуцької школи-інтернату відзначили призом глядацьких симпатій – туристичним казаном.
Усі учасники змагань були нагороджені грамотами Профспілки та відділу освіти, а кожна з команд-учасниць отримала заохочувальний приз – футбольний м’яч.
Голова ради Профспілки Володимир Кучер та начальник відділу освіти Інна Косач щиро подякували учасникам і зазначили, що перемогли усі, хто знайшов час та можливість позмагатись у Жураві.

Змагалися освітяни …

Змагалися освітяни …

Змагалися освітяни …

Змагалися освітяни …

Змагалися освітяни …