Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (8)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » Щодо порядку звільнення директорів закладів загальної середньої освіти та завідувачів філій ЗЗСО

Щодо порядку звільнення директорів закладів загальної середньої освіти та завідувачів філій ЗЗСО

На чисельні звернення щодо порядку звільнення директорів закладів загальної середньої освіти та завідувачів філій ЗЗСО в зв’язку із закінченням строкових договорів і їх продовження з роз’яснюємо наступне.
Згідно з підпунктом 1 пункту 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту набрання чинності цим Законом є підставою для припинення безстрокового трудового договору з керівниками державних і комунальних закладів загальної середньої освіти згідно з пунктом 9 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України. До 1 липня 2020 року засновники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти або уповноважені ними органи зобов’язані були припинити безстрокові трудові договори з керівниками таких закладів та одночасно укласти з ними (за їх згодою) трудові договори строком на шість років (з керівниками, які отримують пенсію за віком, – на один рік) без проведення конкурсу.
Після завершення строку трудового договору такі особи мають право обиратися на посаду керівника того самого закладу освіти на ще один строк відповідно до статті 39 цього Закону. З особою, яка отримує пенсію за віком, але стала переможцем конкурсу, контракт укладається строком на шість років. Досягнення пенсійного віку керівником закладу освіти, з яким укладено контракт на визначений строк, не є підставою дострокового припинення строку дії контракту.

Завантажити:Po-direktorah.doc [39,5 Kb] (cкачиваний: 69)