Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Обласне віче та мітинг профспілок на захист прав працівників

Обласне віче та мітинг профспілок на захист прав працівників

29 січня 2020 року відбулося Віче профспілок Вінницької області на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці, участь в якому взяли 350 представників від 3 тисяч первинних профспілкових організацій, яких делегували 200 тисяч членів профспілок області.
Голова Федерації Микола Колесник поінформував присутніх про загрози, що несе запропонована Урядом лібералізація трудового законодавства. Він зазначив, що такі зміни законодавства про працю, про професійні спілки, соціальне страхування і соціальний діалог провокують до загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, змушують профспілки до вжиття різних форм протестних дій.
Представники трудових колективів підприємств, установ і організацій різних сфер економіки області донесли до громадськості та керівництва області тривогу і обурення так званою «трудовою реформою», яка є грубим порушенням трудових прав людини, руйнуванням збалансованої законодавчої системи трудових прав і гарантій, ігноруванням норм Конституції і трудового законодавства України, європейського і міжнародного права.
Учасники Віче вимагають від Кабінету Міністрів України терміново відкликати з Верховної Ради антинародні та антисоціальні законопроекти реєстраційні №№2275; 2681; 2708, які направлені на захист інтересів олігархів і транснаціональних корпорацій та спрямовані проти працівників і профспілок. Невідкладно розпочати роботу над справедливою трудовою реформою у форматі тристороннього соціального діалогу відповідно до Конституції України, чинного законодавства, міжнародних зобов’язань держави щодо євроінтеграційного курсу та за участі експертів Міжнародної організації праці.
Учасниками профспілкового Віче було прийнято відповідну Резолюцію, текст якої передано представникам Сторін соціального діалогу в області.
За рішенням Віче 30 січня 2020 року ФПО, в межах Всеукраїнської акції протесту, провела мітинг з висуненням вимог про відхилення антинародних проектів законів «Про працю», соціальне забезпечення та профспілкову діяльність, звільнення міністра економіки Тимофія Милованова та відкликання з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову.
На площі перед Федерацією профспілок області зібралося майже тисячу спілчан, делегованих більш ніж від трьох тисяч первинних профспілкових організацій області.
Усі виступаючі на мітингу відкрито підтримували вимоги профспілкового Віче та вимагали від Кабінету Міністрів України відкликання з Верховної Ради антинародних та антисоціальних законопроектів.
Учасники мітингу заявили про свою готовність до боротьби за свої трудові і соціально-економічні права, закликали усіх спілчан бути готовими до більш радикальних акцій, аж до страйку.
Одноголосно було ухвалено Резолюцію мітингу на підтримку Всеукраїнської акції протесту.

Обласне віче та мітинг профспілок на захист прав працівників

Обласне віче та мітинг профспілок на захист прав працівників

Обласне віче та мітинг профспілок на захист прав працівників

Обласне віче та мітинг профспілок на захист прав працівників

Обласне віче та мітинг профспілок на захист прав працівників