Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Законопроект «Про освіту » повернуто на доопрацювання

Законопроект «Про освіту » повернуто на доопрацювання

25 листопада 2015 відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, на якому обговорювався проект Закону України «Про освіту» (реєстраційний № 3491, від 19.11.2015), внесений Кабінетом Міністрів України та презентований Міністром освіти і науки України.
В обговоренні проекту взяли участь народні депутати України, представники Профспілки працівників освіти науки України, а також представники громадських організацій, освітніх установ, навчальних закладів, роботодавців, батьківських комітетів.
Голова Профспілки, висловлюючи позицію освітян, що засвідчена понад 640 тисячами їхніх особистих підписів, (з яких 43 590 підписів з Вінницької області) та заявою делегатів з’їзду, виступив з негативною оцінкою законопроекту в частині фінансування освітньої галузі, гарантій в оплаті праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів освіти, їхніх трудових відносин, сертифікації, робочого часу тощо.
Після обговорення законопроекту учасниками засідання Комітетом з питань науки і освіти прийнято рішення, яким рекомендовано Верховній Раді України повернути проект закону «Про освіту» на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи.
Висловлюємо вдячність керівникам усіх організаційних ланок профспілки, вчителям, викладачам, вихователям, керівникам, іншим працівникам навчальних закладів та установ і органів освіти, студентській та учнівській молоді за підтримку позиції ЦК Профспілки, засвідчену своїми особистими підписами.