Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (8)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Доброго ранку, моя Батьківщино!
Доброго ранку, державо моя!
Доброго ранку, моя Україно!
Доброго ранку, рідна земля!
Доброго, світлого, теплого, сонячного ранку,
наша люба освітянська родино!-
урочисто і по-родинному тепло вітають ведучі присутніх у залі учителів та учнів загальноосвітніх закладів Жмеринського району на шостому щорічному святі «Обдаровані діти – гордість Жмеринщини».
Як це не парадоксально, але саме навесні відзначають Свято Урожаю освітяни району, адже це пора, коли кожен учень, кожен учитель зважує свій реальний ужинок.
Учительській громаді Жмеринщини є з чого пишатись: з року в рік вихованці освітніх закладів району, які функціонують виключно у сільській місцевості, радують своїх наставників високими результатами на Всеукраїнських, обласних, районних предметних олімпіадах та творчих конкурсах. Цього року свої перемоги учасники свята присвятили рідній Батьківщині, своїй багатостраждальній квітучій Україні, яка святкує перший серйозний ювілей - 25 років проголошення Незалежності.
Ідея урочистого вшановування обдарованих дітей та їхніх наставників виникла в 2010 році. Її автор - начальник відділу освіти Жмеринської районної державної адміністрації Цимбал Інна Володимирівна. Програма „Обдарованість», як і її апофеозний підсумок - свято «Обдаровані діти – гордість Жмеринщини», дають можливість стимулювати досягнення школярів району та учителів, що їх підготували. За останніх шість років, огорнуті увагою, творчо обдаровані діти та їхні наставники суттєво зростили гроно перемог не тільки районного, обласного, а й всеукраїнського рівня. Цьогоріч у заліку перемог 13 призових місць в обласних олімпіадах та 2 призових місця у Всеукраїнських творчих конкурсах.
Зусилля, прикладені для досягнення цих результатів і учнями, і учителями,належним чином оцінено. За І місце цьогорічні переможці обласних предметних олімпіад отримали - 1000 грн., за ІІ – 600 грн., за ІІІ - 450грн., а вчителі , які підготували переможців, відповідно-1500грн.,1000 грн., та 750 грн.
Не залишились поза увагою і переможці районних предметних олімпіад та їхні наставники. За перемоги, здобуті у районних олімпіадах, учні отримали: за 1-е місце – 300 грн., за 2-е -200грн., за 3-є -100грн., а учителі, які готували переможців, - 400 грн за І місце, 300 грн за ІІ-е,200грн. за ІІІ-є.
Святкова дія розгорталась за двома сюжетними лініями. Перша – нагородження переможців. На сцену запрошували учнів та учителів-наставників для вручення дипломів, грамот та грошових премій, відповідно до визначених номінацій: «Призери обласних олімпіад», « Олімпіадний дебют», «Учительська еліта Жмеринського району»,
«Юні знавці українського слова», « Творче покоління» та ін. Вітали переможців почесні гості свята: голова Жмеринської районної державної адміністрації Олег В’ячеславович Легеза; голова Жмеринської районної Ради Василь Григорович Малярчук, депутат обласної Ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Анатоліївна Станіславенко, депутат обласної Ради, заступник голови постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Євген Васильович Власюк, головний спеціаліст відділу загальної, середньої та дошкільної освіти Євгенія Францівна Чернелівська. На свято були запрошені депутати районної ради,голови сільських рад, представники громадських організацій.
Першими віншували учнів-призерів обласних олімпіад та їхніх учителів. В цій когорті переможців варто особливо відзначити Ковальчук Ірину, ученицю 10 класу Могилівської ЗОШ І-ІІІ ст., яка здобула три призових місця, а також учительку Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ст. Ковтуцьку Ірину Анатоліївну, яка підготувала двох призерів обласних олімпіад.
Найкращого результату в районних олімпіадах досягли учениці Северинівської ЗОШ І-ІІІ ст. – одинадцятикласниця Черната Марія ( 4 перших місця) та дев’ятикласниця Лесіва Юлія ( 6 призових місць). Учениця 8-го класу Сербинівського НВК Висідалко Оксана, десятикласники Козаковцев Владислав ( Могилівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Крайнік Катерина (Мартинівська ЗОШ І-ІІІ ст.), а також учениця 11класу Мартинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Шпак Анастасія принесли в олімпійську скарбничку своїх шкіл по 5 призових місць.
По 5 призерів районних олімпіад підготували учителі-наставники Швець Галина Антонівна ( Могилівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Габрик Наталя Василівна( Мартинівська ЗОШ І-ІІІ ст.) . Отримали нагороди також і переможці різноманітних обласних та всеукраїнських творчих конкурсів. А це - 20 перших , 18 других і 11 третіх місць.
Серед навчальних закладів, учні яких здобули найбільше призових місць в районних предметних олімпіадах, підсумок наступний:
1 місце - Браїлівська ЗОШ І-ІІІ ст., Браїлівська ЗОШ І-ІІ ст.
2 місце – Могилівська ЗОШ І-ІІІ ст., Коростовецька ЗОШ І-ІІ ст.
3 місце - Мартинівська ЗОШ І-ІІІ ст., Жуковецька ЗОШ І-ІІ ст.
Друга сюжетна лінія свята – яскрава концертна програма за участю колективів та виконавців, що стали лауреатами фестивалю «Проліски надії». Ліричні і патріотичні пісні у виконанні визнаних в районі і за його межами солістів-співаків Богдана Глови, Оксани Гуркової, Артура Скрипкаря, Юлії Міросліної, хореографічні композиції ансамблів танцю Мартинівської та Станіславчицької ЗОШ створили по-справжньому святкову атмосферу районного заходу.
«Обдаровані діти – гордість Жмеринщини» - це свято її величності науки, свято таланту .
Нам є ким пишатися. Є високий потенціал творчої та обдарованої молоді у Жмеринському районі. Навчальні та творчі здобутки освітян району вкотре підтверджують тезу: сільська школа є й надалі залишатиметься потужним і сучасним осередком освітнього та культурно-духовного формування нового покоління громадян України.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.

Свято науки. Свято таланту.