Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (7)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Правопросвітницька робота Тиврівської районної організації профспілки працівників освіти

Правопросвітницька робота Тиврівської районної організації профспілки працівників освіти

За основу правопросвітницької роботи Тиврівської районної організації профспілки працівників освіти в 2018 році взято виконання вимог Указу Президента України за №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»
Днями на розширеному засіданні голів профкомів та профорганізацій за участю директора Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Пікановської Лариси Василівни, начальника Тиврівського бюро правової безоплатної допомоги Мачай Ярослави Леонідівни та головного спеціаліста бюро Білоус Наталії Юріївни відбулося відкриття реалізації проекту «Я маю право!».

Як зазначив голова Тиврівської районної організації профспілки працівників освіти Михайло Подзігун, що право-просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» який буде основою роботи районної профспілкової організації в 2018 році має на меті підвищити юридичну грамотність спілчан та сформувати нову правову культуру.
Ми будемо не лише інформувати наших членів профспілки про їхні права, а й будемо навчати, як ці права захищати та намагатись давати чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли їх права порушують.
Надіємось, що поширення правових знань буде сприяти залученню наших спілчан до правової активності та правосвідомої поведінки. Девіз проекту: «ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!» Знаю свої права. Користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують.

Рішенням президії було затверджено план заходів з реалізації в районній організації профспілки працівників освіти правопросвітницького проекту «Я маю право!» .
Заходами передбачено проведення засідань у форматі круглого столу, науково-практичних конференцій, зустрічей - дискусій за участю юристів, науковців, представників правоохоронних органів і громадських організацій та місцевих органів виконавчої влади з питань гарантованих працівникам освіти Конституцією та законами України прав у різних сферах життя.
Планується також розповсюдити серед членів профспілки закладів освіти інформаційні друковані та електронні матеріали (буклети, бюлетені, брошури) на правову тематику: « Основні права і обов’язки сучасного громадянина України», «Права, обов’язки та гарантії соціального захисту членів профспілки», «Ти - людина, значить маєш право!», «Що робити, якщо порушуються ваші права», «100 найпоширеніших питань законодавства про соціально - правовий захист членів профспілки», тощо
В планах роботи первинних профспілкових організацій на 2018 рік передбачено співпрацю на засадах прямих безпосередніх контактів з юридичними, громадськими організаціями та Вінницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги і Тиврівським бюро безоплатної правової допомоги по втіленню в життя проекту «Я маю право!»

Правопросвітницька робота Тиврівської  районної організації профспілки працівників освіти

На світлині: Голова районної організації освітян Подзігун М.С.і начальник Тиврівського бюро безоплатної правової допомоги Мачай Я.Л.співпрацюють над проектом «Я маю право!
Правопросвітницька робота Тиврівської  районної організації профспілки працівників освіти

На світлині: Заключення угоди про співпрацю між Вінницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (директор Пікановська Лариса Василівна) та Тиврівською районною організацією профспілки працівників освіти (голова Подзігун М.С.)
Правопросвітницька робота Тиврівської  районної організації профспілки працівників освіти

На світлині: учасники засідання
Правопросвітницька робота Тиврівської  районної організації профспілки працівників освіти

На світлині: Наш стенд
Правопросвітницька робота Тиврівської  районної організації профспілки працівників освіти

На світлині: Директор Вінницького центру Пікановська Л.В. начальник Тиврівського бюро Мачай Я.Л.