Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Весна прийшла на Освітянську вулицю!

Весна прийшла на Освітянську вулицю!

Вже залишились в минулому
карантини, олімпіади,
Подих весни вже відчули ми,
На серці від того радість.
Далеко ще до екзаменів,
Не скоро дзвінок останній -
Можемо трохи розслабитись:
Погомоніть про кохання,
Помріять під світлу музику,
Послухать чудові вірші,
У спілкуванні з друзями
Радість відчути найбільшу.
Таким поетичним епіграфом розпочав організований президією ради районної організації Профспілки працівників освіти і науки фестиваль-конкурс молодих учителів Жмеринського району «Весна на освітянській вулиці» ведучий програми Павло Кащук.
А через мить гості і учасники свята молодих талантів перенеслись у типову школу, де «стандартна» учителька, зморена важкою працею - перевіркою зошитів, раптом чує пташиний спів за вікном. І - диво! Враз перетворюється на зовсім юну дівчину, яка бадьоро крокує квітучим садом в барвистій сукні, усмішкою сповіщаючи нам: « Весна іде! Весні дорогу!». І ось вона уже на сцені у сліпуче білому вечірньому платті з короною на золотокосій голівці. І всі відчули: весна прийшла на освітянську вулицю!
Головна героїня відео-презентації фестивалю, учителька Северинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Вікторія Клепко легко і колоритно виразила основну ідею мистецького проекту: показати учителя за межами школи, як людину, яка мріє, любить, цінує дружбу і родинне коло, самовиражається в мистецтві, прагне дарувати людям радість і гарний настрій.
І нарешті перед глядачами з’являються самі учасниці фестивалю-конкурсу,:
Олена Подольська , хореограф РБТШЮ, Олена Пилявська, викладач правознавства Університету сучасних знань, Тетяна Гребенюк, учителька української мови і літератури Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім.. Д. Касьянчука, Катерина Шляхетнюк, учителька музичного мистецтва Кудіївецької ЗОШ І-ІІ ст., Лілія Язвінська , викладач Вінницької філії Коледжу менеджменту, Юлія Каплишнюк, учителька початкових класів Людавського НВК, Альона Адамчук, учителька інформатики Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ст., Руслана Козловська, учителька образотворчого мистецтва та педагог-організатор Браїлівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В. Забаштанського. Вони демонструють свої чарівні посмішки і елегантну ходу у дефіле – вітанні.
А далі перша сходинка конкурсу – традиційна візитка-монолог « Я і мій світ» , де
у довільній художній формі учасницям потрібно було виразити своє ставлення до світу, до людей, до себе, розповісти про свої захоплення, здібності, професійні ,творчі, та інші здобутки, розповісти про цікаві епізоди свого життя.
«Стояла я і слухала весну. Вона мені багато говорила… Що робота моя нелегка, що проблем повсякденних море… Але – найперше - про те, що пора скидати шуби з рамен ,
похмурий вид з облич, час розмерзатись і ловити живлючу енергію сонця, збагачуватись нею і дарувати людям» - саме цими словами, розпочала свій виступ Тетяна Гребенюк. Кожна візитка була самобутньою і в достатній мірі виражала і характер, і харизму конкурсанток.
Найбільш яскравою, різнобарвною і променистою сторінкою фестивальної програми став конкурс талантів і захоплень « Весняний сувенір». Учасницям вдалось показати високий рівень виконавської майстерності у різних видах мистецтв: спів ( К.Шляхетнюк, О. Пилявська Л. Язвінська), танець ( О. Подольська «Лист з фронту»), драматична мініатюра ( Т. Гребенюк «Бояриня» Л. Українки), сценічно-художнє представлення творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва ( Ю. Каплишнюк, А. Адамчук).
Особливо вразив присутніх виступ Руслани Козловської, яка «наживо» за кілька хвилин під мелодію « Думи, думи мої» намалювала портрет Т. Шевченка. Варто відзначити, що провідною у виступах усіх учасниць була патріотична та родинна тема, щиро і пристрасно виражена.
Свій кругозор та уміння самобутньо, дотепно, артистично відповісти на питання, підготовлені організаторами фестивалю-конкурсу учасниці отримали можливість проявити у розділах « Інтелект-спринт» та « Світська бесіда». Сюрпризом для учасниць стали «нестандартні питання» дітей. ( А що б ви відповіли на питання: « Карлсон жив на даху в Малюка, а хто живе на вашому даху?»).
Сам хід конкурсу супроводжувала музично-концертна програма. Звучали пісні у виконанні солістів, лауреатів районного мистецького фестивалю «Проліски надії», учителів загальноосвітніх шкіл, Валерія та Юлії Міросліних, Артура Скрипкаря, Богдана Глови, Валентини Головні.
Підводили підсумки конкурсної програми члени журі : Левківський Микола Сергійович – директор Рівської ЗОШ І-ІІ ст., Педстружко Костянтин Володимирович – голова міської організації Профспілки працівників освіти і науки, Фесюк Оксана В’ячеславівна – учитель музики Могилівської ЗОШ І-ІІІ ст., Репінська Наталя Володимирівна – провідний спеціаліст ВО РДА, Марчук Василь Михайлович – депутат районної ради, начальник відділу РДА у справах сім’Ї, молоді і спорту, Цимбал Інна Володимирівна – депутат районної ради, начальник відділу освіти РДА.
Усі учасниці отримали почесні титули , як то « Весна-Грація», «Весна-Гармонія», «Весна-Розумниця», «Весна-Романтика», тощо.
Найважче, як зазвичай у подібних конкурсах, було визначити найкращих з кращих. В решті решт члени журі прийшли до висновку, що у рівній мірі заслужили право на гран-прі фестивалю Альона Адамчук та Тетяна Гребенюк.
Судячи з того, як глядачі, учителі та учні загальноосвітніх шкіл Жмеринського району, щиро підтримували учасниць, співпереживали їхні виступи, можна впевнено сказати: свято відбулось! А отже, Весна легко і бадьоро крокує освітянською вулицею! Весна пробуджує душі прекрасні поривання, розквітає білим цвітом в наших серцях.

Сергій Бойчук,
голова Жмеринської районної організації
Профспілки працівників освіти і науки

Весна прийшла на Освітянську вулицю!

Весна прийшла на Освітянську вулицю!

Весна прийшла на Освітянську вулицю!

Весна прийшла на Освітянську вулицю!

Весна прийшла на Освітянську вулицю!