Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Травень 2024 (2)
Квітень 2024 (8)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)




» » Про присвоєння почесного звання «Героя України (посмертно)» молодшому сержанту, старшому навіднику 2-го взводу реактивної артилерійської батареї 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців – Візнюку Олександру Михайловичу.

Про присвоєння почесного звання «Героя України (посмертно)» молодшому сержанту, старшому навіднику 2-го взводу реактивної артилерійської батареї 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців – Візнюку Олександру Михайловичу.

ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ

Текст петиції:

Шановний пане Президенте!

Просимо Вас присвоїти звання «Герой України (посмертно)» захиснику нашої Батьківщини, молодшому сержанту, старшому навіднику 2-го взводу реактивної артилерійської батареї 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців Візнюку Олександру Михайловичу 11.02.1979 року народження, жителю м. Вінниці.
Олександр Михайлович тричі був в лавах ЗСУ: з жовтня 2001р. по листопад 2002 р. – строкова служба. З серпня 2015 р. по листопад 2016 р. – служба по мобілізації в складі 72ї ОМБр.

З перших днів повномасштабного вторгнення Олександр не зміг стояти осторонь захисту своєї Батьківщини. Він не скористався можливістю отримати бронь і 24 лютого 2022 року пішов до військкомату. З 26 лютого 2022 року в складі 72й ОМБр боронив Київщину, а з червня 2022 року виконував бойові завдання на Донеччині.

08 листопада 2023 року Олександр Візнюк загинув в результаті застосування противником баражуючого боєприпасу по екіпажу БМ-21 «Град» в Донецькій області.

Людяність, щирість, доброзичливість були притаманні Олександру Візнюку. Мав чудову родину, був люблячим чоловіком, прикладом для наслідування своєму єдиному сину. Він був єдиною дитиною, турботливим і люблячим сином для своїх батьків. Його віра в майбутнє була основою його життєвого шляху. Для рідних і близьких його серцю людей це непоправна втрата. Молодий, сповнений життєвої енергії Олександр віддав життя за Батьківщину. Він вірив у Перемогу і усіма своїми силами наближав її!

Олександр Візнюк у цивільному житті працював з 2016 року на посаді головного бухгалтера Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського і користувався великою повагою колег.

Із честю та гідністю Візнюк Олександр виконав свій обов'язок громадянина України та щирого патріота щодо захисту своєї держави. І до останнього подиху залишився вірним собі та своїм переконанням. Відданість своїй справі та патріотизм є показником його щирої віри у переможне майбутнє нашої країни!
Візнюк Олександр Михайлович має дві відзнаки Президента та медаль за участь в АТО.

Пане Президенте, від імені родини, друзів, колег Університету, побратимів просимо підтримати петицію та присвоїти почесне звання «Героя України» (посмертно). Просимо вшанувати пам'ять нашого Героя, який віддав найцінніше – своє життя за незалежність та територіальну цілісність України!
Вічна пам'ять та шана Герою!

Слава Україні!


Про присвоєння почесного звання «Героя України (посмертно)» молодшому сержанту, старшому навіднику 2-го взводу реактивної артилерійської батареї 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців – Візнюку Олександру Михайловичу.