Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Березень 2024 (11)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)
Жовтень 2023 (8)




» » Нехай не згасне світ науки

Нехай не згасне світ науки

Це гасло розміщене при вході до Барського коледжу транспорту та будівництва . І саме бажання вчителів вчитися і вчити , знайомитися із методами навчання і виховання, створенням належних умов праці і навчання спонукало делегацію вчителів трудового навчання та музики Гайсинського району в останні дні листопада вирушити до Барського коледжу транспорту та будівництва та Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім.М.Грушевського.Адже освіта ХХІ століття – це не лише надання знань і виховання особистості. Це фактор соціальної стабільності, економічного добробуту країни, її конкурентоспроможності та національної безпеки. В травні місяці обком профспілки працівників освіти і науки України познайомив із роботою цих закладів голів районних організацій профспілки працівників освіти. Враження переповнювали. Саме тоді Оріховська В.І., голова Гайсинської РО профспілки працівників освіти, прийняла рішення організувати поїздку в м.Бар. До організації семінару приєдналися методисти РМК Ревкач В.В. та Подчос В.М. і , звичайно, голова Барської РО профспілки працівників освіти Романюк М.В.
Учасників зібрання гостинно зустрів директор коледжу транспорту та будівництва Кібітлевський Йосип Едуардович, який ознайомив гостей із роботою та традиціями закладу, продемонстрував матеріально-технічну базу, показав навчальні класи, майстерні. У закладі створені гарні умови для відпочинку та цікавого дозвілля молоді: спортивна та борцівська зали, тренажерні кімнати. Велика актова зала дає можливість проведення цікавих заходів для учасників освітнього процесу, а затишна бібліотека є справді місцем, де студенти можуть попрацювати із технічною та додатковою літературою. Відбулися цікаві бесіди із викладачами. Це справжні майстри своєї праці. Адже, в коледжі зібрано велику кількість наочного матеріалу: двигуни та агрегати сучасних марок автомобілів, навчальні стенди та тренажери, велике різноманіття наочних посібників. Цікавою була розповідь Йосипа Едуардовича про важливість патріотичного виховання молоді в закладі. І тут, теж склалися особливі, цікаві традиції. Не менш вражаючою була екскурсія учасників семінару до світлиці, в якій зібрана величезна кількість предметів українського одягу, рушників, представлені вироби гончарів та велика виставка писанок.
Далі педагоги відвідали Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського. Педагогічний колектив та представники органів місцевого самоврядування радо зустріли колег із Гайсинщини. До уваги були представлені відео-матеріали про діяльність закладу. Заступник директора Сторожук Антоніна Іванівна розповіла про наукову діяльність коледжу, про проведення на базі закладу Міжнародних наукових конференцій, зустрічей. Педагоги мали можливість переглянули виставки мистецьких робіт студентів та побували на концерті підготовленому викладачами та студентами коледжу.
У ході семінару учасники ознайомилися з роботою Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Михайла Грушевського, традиціями, напрацюваннями, почерпнули для себе багато креативних ідей по організації та проведенню концертних виступів та підвищення художнього рівня виконавської майстерності творчих колективів. У Барського коледжі транспорту та будівництва педагоги ознайомилися із роботою своїх колег, організацією їхньої трудової діяльності, мали змогу порівняти підходи до проведення навчання у майстернях, роботи на різному механічному обладнанні, оформлення наочності в кабінетах. Поспілкувалися із майстрами виробничого навчання з ручної та механічної обробки металу, обмінювалися досвідом та обговорили шляхи покращення технічної компетентності учнів, дійшли висновку, що брак кваліфікованих технічних кадрів є нагальною проблемою ринку праці, зокрема у автомобілебудуванні, продумували шляхи реалізації профорієнтаційної роботи по агітації та залученню учнів 9 класів до вступу в заклади професійно-технічної освіти.
Педагоги Гайсинщини подякували Барським колегам за теплий прийом, плідну роботу та завершили зустріч із сподіванням на подальшу співпрацю.
Дякуємо голові районної організації профспілки працівників освіти Оріховській Валентині Іванівні за допомогу в організації та проведенні семінару.

                               Нехай не згасне світ науки
                               Нехай не згасне світ науки

                               Нехай не згасне світ науки