Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (6)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.

Засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.

7 червня в залі засідань Федерації профспілок області відбулось чергове засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.
На порядку денному розглядались питання про затвердження плану роботи на рік, про підсумки Всеукраїнської навчально-дискусійної платформи « Студентські профспілки України «інертна» структура чи унікальне об’єднання», питання оздоровлення молоді тощо.
Під час обговорення було прийнято рішення про направлення листів до Прем’єр М іністра України Гройсмана В.Б. з вимогами - виконати норму закону "Про вищу освіту" у ст.62 п.6 і з 1.09.16 р. встановити розмір стипендії для здобувачів вищої освіти на рівні прожиткового мінімуму і для здобувачів освіти за рівнем молодшого бакалавра на рівні 2/3 прожиткового мінімуму, виконати п.2 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, один з батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо-переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти" та переглянути встановлені Урядом ціни на природний газ для населення, забезпечивши їх доступність на економічно обгрунтованому рівні, встановити мораторій на підвищення цін і тарифів. До ЦК Профспілки з проханням організувати соціологічне дослідження з метою вивчення соціального паспорту студента (будуть міститись дані про матеріальний достаток сучасного студента і значення стипендії). Це опитування потрібне для того, щоб скласти загальну картину соціального рівня студента України, адже МОН оперує певними даними, що лише 25 % студентам потрібна стипендія, а інші можуть навчатися без неї. Все це робиться для того, щоб зменшити державне замовлення і зекономити кошти для держави за рахунок студентів.

Засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.

Засідання Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.