Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Нарада щодо фінансування ДНЗ у Вінницькому районі

Нарада щодо фінансування ДНЗ у Вінницькому районі

Враховуючи існуючі проблеми з фінансуванням ДНЗ у новому бюджетному році Вінницька районна профспілка працівників освіти та відділ освіти районної державної адміністрації провели спільну нараду для керівників дошкільних навчальних закладів та голів сільських (селищних) рад. На нараду було запрошено юриста обласної профспілкової організації працівників освіти та науки Кутик О.А.
На порядок денний було винесено низку питань:
- Про опрацювання змін в бюджетному законодавстві України щодо фінансування та утримання дошкільних навчальних закладів Вінницького району у 2015 році.
- Про складання тарифікаційних списків працівників дошкільних навчальних закладів у Вінницькому районі.
 Про нарахування заробітньої плати працівникам дошкільних навчальних закладів.
- Про оподаткування земельних ділянок, що знаходяться в постійному користуванні в навчальних закладах району.
Враховуючи зміни до бюджетного Кодексу України на 2015 рік, начальник фінансового управління райдержадміністрації Микитюк Л.В. зазначила, що в подальшому фінансування дошкільних навчальних закладів буде здійснюватись із освітньої субвенції, але допоки заклади, згідно рішення сесії місцевих виконкомів, не передані на баланс району, утримання здійснюватиметься за рахунок місцевих бюджетів. Вона розповіла про особливості формування бюджетів ДНЗ та закликала сільських голів спільно з керівниками ДНЗ детально проаналізувати кошториси та подати у фінуправління розрахунки щодо виділення додаткових коштів.
Голова ВРОППО П’ятак М.М. наголосив на головному недоліку бюджету ДНЗ — відсутності передбачених коштів на проведення індексації зарплати. Він також вказав на те, що у трьох навчальних закладах ( ДНЗ “Веселка” та “Ромашка” смт. Вороновиця, Медвідський НВК) існують проблеми з виплатою заробітної плати за січень. Крім того, всупереч доручення заступника голови Вінницької ОДА Івасюка І.Д. у ДНЗ “Веселка” та “Ромашка” смт. Вороновиця, Бохоницькому ДНЗ зменшили надбавку за престиж педагогічної праці що 10%.
Кутик О.А. – юрист обласної профспілкової організації працівників освіти та науки детально розповіла про особливості проведення індексації заробітної плати в 2015 р. Вона наголосила на тому, що на сьогодні немає ніяких підстав для роботодавців не здійснювати індексацію. У випадку порушення права працівників на індексацію заробітної плати профспілка освітян буде відстоювати це право і в судовому порядку.
В обговоренні взяли участь сільські голови с. Майдан, с. Лаврівка, заступник селищного голови смт. Вороновиці.
Начальник відділу освіти райдержадміністрації Осіпчук Н.В. підвела підсумок наради та закликала бухгалтерів ДНЗ тісніше співпрацювати з фахівцями централізованої бухгалтерії відділу освіти. закладах району.

Нарада щодо фінансування ДНЗ у Вінницькому районі