Фотогалерея
Популярні новини
Архів новин
Квітень 2024 (5)
Березень 2024 (12)
Лютий 2024 (9)
Січень 2024 (11)
Грудень 2023 (6)
Листопад 2023 (5)




» » Звернення Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки

Звернення Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки

Звернення Вінницької обласної організації Профспілки  працівників освіти і науки Від імені багатотисячної освітянської Профспілки Вінницької області висловлюємо глибоку стурбованість щодо загострення суспільно-політичної ситуації внаслідок окупації російськими військами території Автономної республіки Крим, висловлюємо рішучий протест таким діям Російської Федерації.
Заявляємо про позицію Вінницької обласної організації Профспілки щодо свого бачення України як соборної, єдиної, цілісної, суверенної, цивілізованої, заможної європейської держави.
Серед численних поколінь українців, які виборювали незалежність і соборність нашої держави, ми найщасливіші, бо вже понад 20 років живемо у вільній країні. Незалежну Україну поважають у світі і визнають як державу з багатим історичним минулим і високою культурою її народу, який сповідує принципи демократії, толерантності, загальнолюдські й національні цінності.
Сьогодні ми б’ємо на сполох, коли найбільше й найважливіше надбання нашого народу – свобода і соборність – у небезпеці!
Ми рішуче засуджуємо будь-які прояви зазіхань на територіальну цілісність нашої країни та спроби дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.
Закликаємо Загальну конфедерацію профспілок, що об’єднує профцентри країн СНД, Міжнародну конфедерацію профспілок, Всеєвропейську раду профспілок, Федерацію незалежних профспілок Росії підтримати український народ у прагненні розбудови незалежної європейської держави.
Ми звертаємося до ваших сердець, до вашої душі, до вашої совісті з проханням не допустити кровопролиття та будь-яких проявів насильства, сепаратизму, інтервенції.
Закликаємо всіх членів профспілки до єднання і солідарних дій заради миру та нашого суспільного майбутнього у вільній і неподільній українській державі!

Президія Вінницької обласної організації
Профспілки працівників освіти і науки